toegankelijkheid

Antwerpenaars kunnen reispas of rijbewijs thuis laten bezorgen

Vanaf 12 december 2017 kunnen alle Antwerpenaars hun reispas of rijbewijs thuis of op een adres naar keuze laten bezorgen. Antwerpen is de eerste stad in België waar dit mogelijk wordt. De stad breidt zo haar dienstverlening uit met een nieuwe service die burgers een extra verplaatsing naar het stadsloket bespaart.

 Marc La Fontijn wil met Bart De Wever op de tram

Marc La Fontijn, een door polio verlamde man, wil met Bart De Wever op de tram. Hij stuurde een brief naar de burgemeester van Antwerpen, om de problemen rond toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor rolstoelpatiënten aan te kaarten. In die brief daagt hij De Wever uit om samen met hem in een rolstoel de tram te nemen, om hem te laten zien dat opstappen heus niet overal mogelijk is.

Video: 
5
Rating: 5 op 5 (1 stem)Speelpleinen toegankelijker voor kinderen met een beperking

Antwerps gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a) wil tegen 2012 het aantal speelpleinen, toegankelijk voor personen met een handicap, verdubbelen.

Nu zijn er slechts zeven inclusieve speelpleinen voor personen met een handicap. De begeleiding krijgt een opleiding en praktische tips om met kinderen met een handicap om te gaan. Aan de hand van duidelijke pictogrammen leggen de monitoren het verloop van de dag uit.

Moeilijkheden

Gedeputeerde Inge Verhaert wil het aantal toegankelijke speelpleinen tegen 2012 uitbreiden. (foto: Provincie Antwerpen)Gedeputeerde Inge Verhaert wil het aantal toegankelijke speelpleinen tegen 2012 uitbreiden. (foto: Provincie Antwerpen)

Gedeputeerde Inge Verhaert wil het aantal toegankelijke speelpleinen tegen 2012 uitbreiden. (foto: Provincie Antwerpen) Lees meer over Speelpleinen toegankelijker voor kinderen met een beperking


Intro maakt festivals voor iedereen toegankelijk

Met het project ‘Festivals voor Iedereen’ spoort Intro vzw organisatoren aan om hun evenement toegankelijk te maken. Het project ontstond op vraag van jonge festivalgangers met een handicap, in samenwerking met gebruikersorganisaties.

Intro vzwIntro vzw

Intro vzw Lees meer over Intro maakt festivals voor iedereen toegankelijk


Red de stoep

Mobiel 21 vzw en de stad Antwerpen willen de Antwerpenaars bewust maken van de toegankelijkheid van het voetpad. In mei kunnen mensen zelf een inleefparcours afleggen en ervaren waarom het voetpad toegankelijk moet zijn.
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook