toegankelijkheid

Antwerpenaars kunnen reispas of rijbewijs thuis laten bezorgen

Vanaf 12 december 2017 kunnen alle Antwerpenaars hun reispas of rijbewijs thuis of op een adres naar keuze laten bezorgen. Antwerpen is de eerste stad in België waar dit mogelijk wordt. De stad breidt zo haar dienstverlening uit met een nieuwe service die burgers een extra verplaatsing naar het stadsloket bespaart.

 Speelpleinen toegankelijker voor kinderen met een beperking

Antwerps gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a) wil tegen 2012 het aantal speelpleinen, toegankelijk voor personen met een handicap, verdubbelen.

Nu zijn er slechts zeven inclusieve speelpleinen voor personen met een handicap. De begeleiding krijgt een opleiding en praktische tips om met kinderen met een handicap om te gaan. Aan de hand van duidelijke pictogrammen leggen de monitoren het verloop van de dag uit.

Moeilijkheden

Gedeputeerde Inge Verhaert wil het aantal toegankelijke speelpleinen tegen 2012 uitbreiden. (foto: Provincie Antwerpen)Gedeputeerde Inge Verhaert wil het aantal toegankelijke speelpleinen tegen 2012 uitbreiden. (foto: Provincie Antwerpen)

Gedeputeerde Inge Verhaert wil het aantal toegankelijke speelpleinen tegen 2012 uitbreiden. (foto: Provincie Antwerpen) Lees meer over Speelpleinen toegankelijker voor kinderen met een beperking


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook