Sfeervol shoppingweekend in Antwerpen

  
Het openingsweekend van het culinaire festival ‘Smaakmeesters’, de tweede editie van het Antwerp Fashion Weekend en het allereerste Weekend van de Klant: wie sfeervol wil shoppen, de nieuwste wintermode wil ontdekken en wil proeven van het lekkers dat bijna 100 horeca- en speciaalzaken te bieden hebben, komt op zaterdag 30 september en (winkel)zondag 1 oktober in Antwerpen gegarandeerd aan zijn of haar trekken.

Openingsweekend Smaakmeesters

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober van 12 tot 18 uur geven de bijna 100 horecaondernemers die deelnemen aan ‘Smaakmeesters’, het startschot voor een hele maand culinair genieten. Ze serveren proevertjes (drie, vijf of acht euro) in hun zaak en geven het beste van zichzelf tijdens interactieve demonstraties, workshops, proeverijen op vier podia in de binnenstad:  op de Groenplaats, op de nabijgelegen Vrijdagmarkt, in de Nassaustraat (op het Eilandje) en op de Leopold de Waelplaats (op het Zuid). Meer info op www.smaakmeesters.be.

Antwerp Fashion Weekend

Na de succesvolle eerste editie in 2016 organiseert Antwerp Retail Shopping Promotion VZW opnieuw het Antwerp Fashion Weekend in samenwerking met het district Antwerpen. Op 7 openluchtpodia verspreid over het winkelhart van de stad tonen mannequins de nieuwste wintermode van winkels en boetieks in de buurt. Op de Wapper krijgen modellen die deze zomer op de Meir gecast werden, hun eerste kans om kleding voor een groot publiek te showen. In het Antwerp Central Hostel op het Bogaardeplein is er een gratis tentoonstelling over juweelontwerp, met creaties van studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Meer info op www.antwerpfashionweekend.be.

Weekend van de Klant

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober vindt de allereerste editie van het Weekend van de Klant plaats, een gezamenlijke organisatie van Comeos (Sunday Shopday) en Unizo en UCM (Dag van de Klant). Ook in Antwerpen werken handelaars en stad samen om iedereen een onvergetelijke shopdag te bezorgen. Vol leuke acties en evenementen zoals straat- en winkelanimatie, modeshows of wedstrijden. Meer info op www.weekendvandeklant.be.
 
Koen Kennis, schepen voor toerisme, middenstand en mobiliteit: “We gaan opnieuw een sfeervol topweekend tegemoet vol culinair en shoppingplezier! Kom naar Antwerpen en laat je in de watten leggen door onze gepassioneerde handelaars en Smaakmeesters. Ik zal komende zaterdag om 12 uur topchef Johan Segers van ‘t Fornuis assisteren tijdens de kookdemonstratie ‘mosselen bereiden’ op de Groenplaats. Dat smaakt naar meer!” 

Gratis wifi

De gratis wifi van de stad laat bezoekers toe hun favoriete momenten meteen online te delen met hun vrienden en extra info op te zoeken. Iedereen kan surfen via de gratis wifi op de drukst bezochte plaatsen in Antwerpen, onder meer op de centrale winkelas die loopt over de De Keyserlei, de Leysstraat en de Meir tot aan de Boerentoren. Ook op het Koningin Astridplein, de Wapper, het Theaterplein, de Groenplaats, de Grote Markt, de Oude Koornmarkt, de Suikerrui en op het Steenplein is er gratis wifi. Een overzicht van alle locaties staat op www.visitantwerpen.be/detail/wifi. De gratis wifi van de stad is beschikbaar onder de naam ‘_Antwerp Free Wi-Fi’.

Winkelhart blijft bereikbaar op een slimme manier

Het winkelhart van Antwerpen is bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekers kunnen de park-and-rides aan de rand van de stad en de parkings in de stationsomgevingen en aan de rand van de kernstad gebruiken. De park-and-rides en parkings sluiten aan op trams die hen naar de binnenstad brengen. Wie met de wagen komt, volgt het best de parkeergeleiding om een plekje te vinden in een van de betaalparkings in het centrum van de stad. Op de website www.slimnaarantwerpen.be vinden bezoekers alle mobiliteitsinfo terug om Antwerpen te bereiken, en info over de werken in en rond de stad.Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook