nieuw zuid

Circular South

Met Circular South wordt Antwerpen Europese proeftuin voor circulaire economie

Op 1 november 2017 ging in Antwerpen het project Circular South van start. Met dit Europees project wil de stad het slim gebruik van energie, water en afval op innovatieve manieren stimuleren. Het Urban Innovative Actions fonds van de Europese Commissie koos Circular South uit 206 projectvoorstellen.meer over:

Antwerpse stedelijke locaties op Open Wervendag

Tijdens Open Wervendag krijgen bezoekers een blik achter de schermen op verschillende werven. In de stad Antwerpen kunnen nieuwsgierigen onder andere de werven ontdekken van de Noorderlijn, het districtshuis van Borgerhout en Nieuw Zuid.
Nieuw uitzicht voor Ledeganckkaai en d’Herbouvillekaai

Op de Ledeganckkaai en d’Herbouvillekaai zijn zowel de rijweg als de voet- en fietspaden aan vernieuwing toe. Voor de nieuwe woonwijk Nieuw Zuid en de bedrijvenzone Blue Gate wordt dit een belangrijke verbinding naar het centrum van de stad en naar de autosnelwegen en de Ring rond Antwerpen. Vandaag keurt het college het concept voor de nieuwe inrichting goed.Warmtenet Nieuw Zuid als eerste Vlaams warmtenet voorzien van thermische zonnecollectoren

Op maandag 3 oktober onthulden Vlaams minister van Energie, Bart Tommelein, en Antwerps schepen voor leefmilieu, Nabilla Ait Daoud, de thermische zonnepanelen die een Vlaams warmtenet mee van duurzame, lokale energie voorzien. Daarmee heeft het warmtenet van Nieuw Zuid een nieuwe primeur te pakken.
 
Achter het Antwerpse gerechtsgebouw, in het verlengde van de gedempte Zuiderdokken en de Scheldekaaien, wordt de duurzame woonwijk Nieuw Zuid gebouwd.The Residence vervangt Zillion aan Jan Van Gentstraat

The Residence vervangt Zillion aan Jan Van GentstraatLees meer over The Residence opvolger van Zillion op Nieuw Zuid

(c) hubThe Residence opvolger van Zillion op Nieuw Zuid

Vandaag keurde het college de bouwaanvraag goed voor de ontwikkeling van een nieuw bouwblok aan de Jan Van Gentstraat, in het kader van het masterplan Nieuw Zuid. Het bouwblok omvat de voormalige Zillion, de tijdelijke parking aan het justitiegebouw en het tankstation Total. Het heeft een oppervlakte van 20.000 m² en krijgt een invulling met 100 nieuwe woningen, een hotel, een supermarkt, kantoren, een ondergrondse parking en een nieuw hedendaags tankstation.
The Residence vervangt Zillion aan Jan Van GentstraatAanleg warmtenet Nieuw Zuid gestart

Vlaams minister van Energie, Annemie Turtelboom, en schepen voor leefmilieu van de stad Antwerpen, Nabilla Ait Daoud, hebben vandaag symbolisch de eerste buis gelegd van het warmtenet op Nieuw Zuid in Antwerpen, een mijlpaal in dit belangrijke project voor de toekomst.
 
Achter het Antwerpse gerechtsgebouw, in het verlengde van de gedempte Zuiderdokken en de Scheldekaaien, wordt de duurzame woonwijk Nieuw Zuid gebouwd.meer over:

Nieuw straten genoemd naar Vic Mees, Nicole Van Goethem en Léon Stynen

Inmiddels zijn de eerste straatnamen bekend van Nieuw Zuid. Dit is de projectnaam voor de nieuwe woonwijk die de stad voorziet in het uitgestrekte en momenteel grotendeels ongebruikte gebied dat zich uitstrekt van de Schelde tot en met de Konijnenwei. Nieuw Zuid zal onder meer 2000 nieuwe woningen en een park van 15 hectare omvatten. Ook in de buurt van het Bosuilstadion in Deurne duikt binnenkort een nieuwe bekende naam op in het straatbeeld.meer over:

Laundry Day website

Laundry Day website


Laundry Day 2014

Datum: 
6 september, 2014 - 12:00 - 23:59

Laundry Day 2014 gaat door op zaterdag 6 september 2014. Die dag strijkt het grootste waskot van 't land opnieuw neer op het Antwerpse Nieuw Zuid! 

Een paar honderd DJs zorgen voor de meest uiteenlopende beats die variëren van house tot urban, drum&bass tot dubstep, harddance tot pop en zelfs disco tot funk.

May the Was be with you!

Plaats: 
Nieuw Zuid, Antwerpen
Laundry Day website

Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook