kinderrechten

Spelen is een kinderrecht

De stad Antwerpen zet volop in op het thema ‘spelen’: naast een verdere ondersteuning van het project ‘Goe Gespeeld!’ ondertekent de stad binnenkort ook het aanverwante charter ‘Spelen is een kinderrecht!’. Met dat charter verbindt de stad zich ertoe om acht concrete charterpunten in verband met het recht op spelen op te nemen in haar lokale beleid. meer over:

500 ballonnen voor kinderrechten

Op Recht Omhoog! lieten jongeren van Statementz op 19 november 500 ballonnen op van de Antwerpse Groenplaats. Met deze actie vieren ze de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Kinderrechten gelden tot 18 jaar, dus jongeren mogen en moeten ook aan het woord.

Recht Omhoog!Recht Omhoog!

Recht Omhoog! Lees meer over 500 ballonnen voor kinderrechten


Kinderrechten (nog) geen prioriteit voor Europa

Antwerpen is van 8 tot en met 10 september gaststad voor de expertenconferentie ‘Europe de l’Enfance‘. Als Europees voorzitter wil België meer aandacht besteden aan kinderenrechten. De slotconclusies vormen mee de basis voor een Europese verklaring over kinder– en jeugdrechten dit najaar.
Binnenste Buiten

Binnenste Buiten


Kinderrechtencommissariaat haalt detentiebeleid minderjarigen binnenste buiten

De rechten die een minderjarige in detentie heeft, worden niet altijd toegepast en zijn afhankelijk van instelling tot instelling. Dat stelt het Kinderrechtencommissariaat. Het commissariaat trok op onderzoek uit en stelt nu het dossier ‘binnen(ste) buiten’ voor met de resultaten.

Binnenste BuitenBelgische jeugdrecht te repressief

Jonge delinquenten worden te vaak in gesloten instellingen geplaatst. Er moet meer gewerkt worden op re-integratie en minder op straffen. Dat concludeerden verschillende NGO’s die gisteren hun rapport over kinderrechten voorstelden.
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook