HIWAAR - expo 2060  
Datum: 
20 juni, 2009 - 07:00 - 28 juni, 2009 - 10:00

Antwerpen Noord Van zaterdag 20 tot zondag 28 juni vindt in Antwerpen Noord een bijzonder artistiek project plaats, HIWAAR (Arabisch voor ‘dialoog’).

Vijfendertig kunstenaars van diverse afkomst palmen van zaterdag 20 tot zondag 28 juni in de ruime omgeving van de Handelsstraat de openbare ruimte, heel wat handelszaken, een kerk en zelfs een politiekantoor in. Zo ontstaat langs onverwachte plekken een verrassend kunstenparcours dat bewoners en bezoekers op een speelse manier uitnodigt tot dialoog.

Het gratis interculturele tentoonstellingsproject HIWAAR (Arabisch voor ‘dialoog’) omvat verder ook workshops, performances en wandelingen. De organisatoren – een enthousiaste groep kunstenaars, wijkbewoners en buurtwerkers – willen hiermee de aanzet geven tot een permanente ontmoetingsplek voor artistieke uitwisseling tussen de verschillende gemeenschappen. Dit project is een sterk voorbeeld van de culturele dynamiek die momenteel kenmerkend is voor Antwerpen Noord.

Geïnteresseerden vinden een volledig overzicht van de deelnemende kunstenaars en de locaties op www.hiwaar.be.

Programma
    * zaterdag 20 juni om 14 uur - feestelijke opening in Centrum De Wijk, W. Vandersteenplein 1
    * zaterdag 20, zaterdag 27 en zondag 28 om 14, 15 en 16 uur - begeleide wandelingen met vertrekpunt aan Centrum De Wijk, Willy Vandersteenplein 1, 2060 Antwerpen (via Handelssteeg)
    * zondag 28 juni om 15 uur - receptie kids-workshop in Fabriek Noord, L. Beeldekensstraat 94
    * zondag 28 juni om 16 uur - orgelimprovisatie door Thilly Roothooft in de kerk, L. Beeldekensstraat 22
    * zondag 28 juni om 17 uur - finissage in café Masarati, Diepestraat 170 
    * kunstenparcours doorlopend te bezoeken van zaterdag 20 tot en met zondag 28 juni

HIWAAR is een initiatief van het LosVastCollectief dat kan rekenen op de actieve steun en medewerking van het district Antwerpen, Buurtschatten, de cultuurantenne, centrum De Wijk, basisschool Villa Stuivenberg, winkelcentramanagement, Schleiper, Unizo, Woonhaven, de logistieke stadsdiensten en de deelnemende handelaars.

Plaats: 
in en om de handelsstraat, antwerpen
Gratis: 
Ja
Prijs: 
€0
Bijkomende info: 
www.hiwaar.be
Nog geen stemmen

Geef jouw mening over HIWAAR - expo 2060

Marc Poppe / ATAB, IKO Europe
Wat doet dit logo op deze site?

Deals

Volg ons op Facebook