Dominique Prins - Beheerst Overdrijven  
Datum: 
21 februari, 2015 - 14:00 - 14 maart, 2015 - 18:00

Ontegensprekelijk is de muze van Dominique Prins een vrouw.  De rode draad doorheen haar beeldhouwwerk is de vrouwelijke sierlijkheid, in een beheerste, gestileerde, soms geaccentueerde vorm.

Haar bronzen hebben een verleidelijke sensualiteit.  Dit komt door hun gladde aaibare oppervlakten en hun uitdagende bewegingen.   De beelden staan in een tijdelijke rust, een elegante momentopname van een korte pose vooraleer de sierlijke boog van de actie, na een minieme aarzeling, opnieuw zijn beweging hervat. 

Het zijn lichte dansers die zich zonder complexen in de ruimte bewegen en bijna uitdagend de beweeglijkheid van hun lichaam onderlijnen.   Hier en daar gaat de kunstenares haar beelden wat uitrekken of sommige lichaamsdelen wat uitvergroten.  Te weinig om hen tot karikatuur te herleiden, maar voldoende om hen een eigen identiteit mee te geven.

Deze kleine ingrepen maken het werk van Dominique Prins herkenbaar en vormen haar eigen stijl.  Zij werkt niet volgens levende modellen of foto’s, maar zuiver naar de eigen abstracte inspiratie van het moment.  Bevroren in een kortstondig tijdsgewricht getuigen ze van een fragiel esthetisch evenwicht, een balans tussen de kracht van de beweging en de weldadigheid van een onverwacht gevonden stilstand.

Dominique Prins beheerst met een perfectionistische precisie haar materialen, in dit geval brons. Zelfs met een vergrootglas kan je niet de kleinste onvolmaaktheid op het werk ontdekken.  Glad en glimmend als een eeuwig in de ruimte bewegende lijn verleiden de zachte beelden hun bewonderaars.

Zinnenstrelende dans gevat in een bronzen moment van breekbare rust midden een elegante beweging.

Plaats: 
Antwerpen
Gratis: 
Ja
Bijkomende info: 
galerie.ludwig.trossaert@visiononart.Be
Your rating: Geen Rating: 5 op 5 (1 stem)

Geef jouw mening over Dominique Prins - Beheerst Overdrijven

 

Deals

Volg ons op Facebook