HETSTEEN wordt Stormkop

  

Een nieuwe plek waar de hoofden van jonge dromers, denkers en doeners geprikkeld worden


De werking van HETSTEEN verhuist. Het vragenhuis voor jonge denkers, dromers en doeners (een project van hetpaleis) gaat naar een nieuwe site aan de Droogdokkenweg die eind juni opent. Bij de verhuis hoort ook een nieuwe naam: Stormkop.
 
HETSTEEN, het educatieve vragenhuis in het kasteel aan de Schelde, vertrekt uit Het Steen. Na zes jaar verlaten de bewoners in februari het oudste gebouw van de stad. De werking verhuist naar een oude scheepswerf op het Eilandje, een spannende plek met een spectaculair uitzicht. Hun nieuwe werking daar start eind juni.
 
Bij die verandering van locatie hoort ook een nieuwe naam: Stormkop. Dit nieuwe kunsteducatieve vragenhuis wil weten wat er leeft bij kinderen en welke ideeën ze hebben. Via workshops rond kunst, filosofie en wetenschap worden de hoofden van jonge avonturiers uitgedaagd en geprikkeld.
 
“De zoektocht naar een nieuwe locatie voor het unieke kinderen- en cultuurproject van hetpaleis is succesvol afgerond”, verduidelijkt schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud. “De nieuwe locatie op de Droogdokkensite wordt vanaf deze zomer de plaats waar onze kinderen geprikkeld worden om te ontdekken en waar ze het experiment om kennis te vergaren kunnen aangaan. Het is een inspirerende plek vlak bij de Schelde, met boten en zeemansverhalen, die maritiem erfgoed ademt. Dat wordt dan ook het nieuwe thema.”
 
Stormkop stimuleert 6- tot 12-jarigen om eigenwijs na te denken, te dromen en te doen. Maar ook hun familieleden en vrienden worden uitgedaagd om mee te doen. De zoektocht is daarbij belangrijker dan het vinden van antwoorden. De stad investeert 329.000 euro in dit project.
 
Het motto van Stormkop: “Het is niet makkelijk om je staande te houden bij Windkracht 10. De wind op zee waait altijd harder en de golven slaan wilder om zich heen. Maar wanneer de zeilen gehesen worden en zich vullen, de bemanning aan de touwen hangt en de kapitein aan het roer staat, is het schip klaar om de storm te trotseren. Welkom aan boord! “
 

Programma

 • 10 februari: slotfeest in HETSTEEN
 • 30 juni – 1 juli: feestelijk openingsweekend Stormkop 
 • 2 juli – 31 augustus: vijfdaagse ZomerWerfKampen
 • 9 september: familieateliers en expedities tijdens Open Monumentendag
 • 10 september – 14 december: klasdagen op dinsdag, donderdag en vrijdag (niet tijdens vakanties)
 • 10 september – 14 december: atelierwerking op woensdagen (niet tijdens vakanties)
 • 7 oktober – 2 december: elke eerste zondag van de maand Brunch (inclusief familieatelier) 
 • 29 oktober – 4 november: dagworkshops voor jeugdwerkingen
 • 29 oktober – 4 november: vijfdaags HerfstZwerfKamp
 • 18 november: familieateliers en expedities tijdens Kunstendag voor kinderen
 • 25 november: Dag van de Wetenschap
 
Geef jouw mening

Luc Vancampenhout
Mijn bewondering voor jullie initiatief ! Graag info of er een gelijkaardige werking bestaat in Leuven. Met mijn dank en beste groet, Luc Vancampenhout vancampenhout.luc@skynet.be

Deals

Volg ons op Facebook