erfgoed

Binnenkoer van het Paleis op de Meir

Binnenkoer van het Paleis op de MeirLees meer over Paleis op de Meir en Comptoir Sucrier zijn "Het Schoonste Gebouw van Antwerpen"


meer over:

Paleis op de Meir en Comptoir Sucrier zijn "Het Schoonste Gebouw van Antwerpen"

Paleis op de Meir en Comptoir Sucrier hebben de titel ‘Het Schoonste Gebouw’ en elk een prijs van 4000 euro in de wacht gesleept. Paleis op de Meir bleek met 1558 van de 8269 stemmen de publiekslieveling. Een jury van experten verkoos Comptoir Sucrier tot Het Schoonste Gebouw. Ook vijf erfgoedliefhebbers vielen in de prijzen. Met hun stem winnen ze elk een exclusief etentje voor twee in Comptoir Sucrier.
 
Vandaag vond in het kasteel van park Den Brandt voor het eerst de prijsuitreiking plaats van Het Schoonste Gebouw.
Binnenkoer van het Paleis op de Meirmeer over:

Woning Leon de Winter in Ekeren

Woning Leon de Winter in Ekeren

Lees meer over Ekeren binnenkort acht beschermde monumenten rijker

(c) Vlaamse Gemeenschap
meer over:

Villa Albert in Ekeren

Villa Albert in Ekeren

Le(es meer over Ekeren binnenkort acht beschermde monumenten rijker

(c) Vlaamse Gemeenschap
meer over:

Villa Les Rochers in Ekeren

Villa Les Rochers in Ekeren

Lees meer over Ekeren binnenkort acht beschermde monumenten rijker

(c) Vlaamse Gemeenschap
meer over:

Ekeren binnenkort acht beschermde monumenten rijker

Het agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid startte een procedure om één oorlogsmonument en zeven privéwoningen in Ekeren te beschermen als monument. De stad Antwerpen geeft een gunstig advies in dit dossier. 

De woningen en het monument scoren allemaal hoog voor de criteria die bij een bescherming als monument afgetoetst worden: zeldzaamheid, gaafheid en herkenbaarheid, authenticiteit, representativiteit, ensemblewaarde en contextwaarde.
Woning Leon de Winter in Ekerenmeer over:

Archeologisch depot van stad Antwerpen

De stad Antwerpen heeft één van de belangrijkste archeologische collecties in Vlaanderen. Om een professioneel beheer van de opgravingsvondsten en het archeologisch archief te garanderen, wil de stad het depot laten erkennen als onroerenderfgoeddepot.Nieuwe Ekerse monumenten

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, heeft de voorlopige bescherming van acht monumenten in Ekeren goedgekeurd.
 
Het district Ekeren hecht belang aan een onderbouwd erfgoedbeleid. De voorlopige bescherming van de acht monumenten volgt dan ook na een herinventarisatie van het bouwkundig erfgoed van Ekeren in 2011 en 2012, op initiatief van het district.meer over:

Antwerpen wil Doelse kogge houden na restauratie

De in 2002 opgegraven Doelse kogge wordt momenteel in Antwerpen geconserveerd met het oog op reconstructie. De Vlaamse regering vraagt de stad Antwerpen of de gereconstrueerde kogge een definitieve plaats zou kunnen krijgen in Antwerpen.meer over:

Vacature: Held (m/v)

Erfgoeddag 2012 staat in het teken van helden. Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Coördinatie Erfgoeddag en Erfgoedcel Brussel organiseren in dat kader een Heldenwedstrijd. 'Wie is uw held en waarom?' Deelnemen kan tot 31 maart.

Heldmeer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook