Bollekesfeest: 200.000 bezoekers genieten van sfeer en gezelligheid

  

Het Bollekesfeest bracht de afgelopen drie dagen heel wat sfeer en gezelligheid naar de Antwerpse binnenstad. Wat twaalf jaar geleden begon als een culinair festijn groeide uit tot een groots, hedendaags volksfeest dat zowel de inwoner als de bezoeker van de stad laat genieten. Deze duurzame editie klokte af op 200.000 bezoekers. Zij genoten onder andere van livemuziek en dj’s, smakelijke (streek)producten en gegidste wandelingen, kinderanimatie en dansinitiaties.

De voorziene 150.000 bekers waren voldoende om alle bezoekers te voorzien van een lekker wijntje, tropische cocktail of verfrissende water gedurende de 3 dagen. Brouwerij De Koninck zorgde voor 20.000 speciaal ontworpen herbruikbare bekers om de bezoekers het perfecte Bolleke en de ideale Wild Jo of Duvel te schenken. Ook de partners in de cateringstanden stapten mee in het duurzaamheidsverhaal en werkten met de herbruikbare bekers en aangepast duurzaam materiaal voor hun gerechten. De inzet van de herbruikbare bekers zorgde voor opmerkelijk minder afval (bekers, pet-flesjes, plastiek dopjes,…). De pleinen waren tijdens en na het evenement veel properder. Na afloop kozen vele bezoekers ervoor om hun waarborg te schenken aan het We Love Marie fonds. In het totaal schenken we samen 4500 EUR. www.welovemariefonds.be
 
Het cashless systeem Playpass droeg ook haar steentje bij. De vele jetons van de voorbije jaren werden nu teruggebracht naar 14.000 kaartjes. In totaal zijn er 70.000 transacties uitgevoerd gedurende de drie dagen. Indien de bezoekers nog geld op hun kaartje hebben staan, kunnen ze dit vanaf 20 uur dinsdagavond 21 augustus tot zondag 26 augustus 2018 via de website www.bollekesfeest.be terugvorderen.
 
Nieuwe eetkraampjes zoals Bia Mara en Bali Beach ijsjes bekoorden heel wat bezoekers met hun originele gerechten, terwijl de streekproducten voor de tweede keer op een heus Streekfoodfestival werden aangeboden. Ook het gevarieerde muzikale programma was een hit. De grote namen zoals Daan, Stan Van Samang en Coco Jr. lieten de Grote Markt vlot meezingen. Maar ook de andere artiesten zoals Isolde en Milo Meskens zorgden voor veel ambiance. Op zondag konden de bezoekers tot rust komen tijdens het klassieke concert en de intieme vertelling van Johan Petit.

Enkele cijfers

  • In totaal waren er 170.000 herbruikbare bekers voorzien.
  • Er zijn 14.000 herlaadbare kaarten gebruikt voor in totaal 70.000 transacties.
  • 23 bands en dj’s gaven het beste van zichzelf op de Grote Markt, de Groenplaats en het Steenplein.
  • Op het Streekfoodfestival smulden bezoekers van diverse specialiteiten van 19 verschillende standhouders. Verder stonden er op het Bollekesfeest nog 14 eetkraampjes met vis- en schaaldieren en ander lekkers.
  • Het zomeraperitief met hapjes lokte ongeveer 3000 dorstigen.
  • 1000 nieuwsgierigen vaarden mee tijdens een van de havenrondvaarten.
  • Op zondag werden er 1500 brunches verorberd.
  • Op drie dagen tijd werden er 1000 vaten Bolleke geschonken.Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook