bevrijdingsfeesten

75 jaar bevrijding

75 Jaar geleden werd België bevrijd en eindigde de Tweede Wereldoorlog.
Antwerpen Herdenkt WHImeer over:

Antwerpen Herdenkt WHI

Antwerpen Herdenkt WHI

Lees meer over 75 jaar bevrijding

(c) Stad Antwerpen
meer over:

Bevrijdingsdagen: uitgebreid programma voor 75 jaar Bevrijding

In september 2019 is de Bevrijding van Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden. Daarom krijgen de traditionele Bevrijdingsdagen in het eerste weekend van september dit jaar een uitgebreid programma, met extra herdenkingsmomenten maar ook een attractief publieksaanbod.
Antwerpen Herdenkt 2019Antwerpen Herdenkt 2019

Antwerpen Herdenkt 2019

Lees meer over Bevrijdingsdagen: uitgebreid programma voor 75 jaar Bevrijding

(c) Stad Antwerpen
Vernieuwing Herentalsebaan voorgesteld tijdens bevrijdingsfeesten

Dit weekend vinden in Deurne de Bevrijdingsfeesten en de jaarlijkse braderij plaats. De stad grijpt dit moment aan om een communicatie- en inspraaktraject op te starten over de heraanleg van de Herentalsebaan die in 2018 gepland is.
 
De handelaars van de Herentalsebaan organiseren op zaterdag  5 en zondag 6 september naar jaarlijkse traditie een grote braderij waarop bewoners en bezoekers kunnen kuieren langs de vele kraampjes.meer over:

Bevrijdingsfeesten 2015

Op 4, 5 en 6 september 2015 viert Antwerpen de bevrijding. Die dagen wordt het centrum van de stad ondergedompeld in de sfeer van weleer met het Bevrijdingsbal, een legervoertuigenparade en enkele plechtigheden. Op zaterdag 5 en zondag 6 september is het bovendien Klassiek in de Stad: een gratis concert op het Sint-Jansplein (een samenwerking van deFilharmonie, Opera Vlaanderen en Ballet Vlaanderen).meer over:

Vuurwerk bevrijdingsfeesten Deurne

Vuurwerk bevrijdingsfeesten Deurne

Lees meer over Bevrijdingsfeesten Deurne 2015

(c) Jeff Golden 
Bevrijdingsfeesten Deurne 2015

Om de bevrijding van Antwerpen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog te vieren, zullen er van 4 tot en met 6 september 2015 heel wat feestelijkheden plaatsvinden in Deurne. Naast concerten en vuurwerk is er ook een reuzenstoet, taptoe en braderij. Een volledig overzicht is hieronder te vinden.

Bevrijdingsconcert met Milow (support: Tine Reymer) - uitverkocht

Milow speelde de afgelopen vijf jaar honderden concerten in meer dan twintig verschillende landen.
Vuurwerk bevrijdingsfeesten DeurneBevrijdingsfeesten 2014

De Bevrijdingsfeesten gaan traditioneel van start met het Bal van de Bevrijding, georganiseerd door het district Antwerpen. Het bal vindt plaats op de Groenplaats, op vrijdag 5 september 2014. Dit jaar zijn er danslessen en er is een beauty boudoir in jaren ’40-stijl. Muziek komt van The Midnight Blue Birds, de PDM Big Band en een dj-set van Radio Minerva.meer over:

Bevrijdingsfeesten 2013

Datum: 
6 september, 2013 - 20:00 - 8 september, 2013 - 23:00

Antwerpen bevrijd! Stad en districten vieren de Bevrijding

Swingende straten, muzikale ontlading en ontluikende kermisromances: op 7 september 2013 herbeleeft Antwerpen de bevrijding in de sfeer van toen met retro, muziek, parades en een nostalgische kermis. Traditioneel vinden de jaarlijkse plechtigheden en de Taptoe op de Grote Markt plaats. Ook op andere plekken in de binnenstad en in enkele districten wordt de bevrijding herdacht. De aftrap voor de feestelijkheden wordt al gegeven op 6 september met het Bal van de bevrijding van het district Antwerpen.

meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook