Reispas en kids-ID tijdig aanvragen

  
Wie in de paasvakantie op reis gaat naar het buitenland heeft mogelijk nog een reispas of kids-ID nodig. Beide documenten moeten tijdig aangevraagd worden. Dat kan in elk stadsloket, na afspraak via www.antwerpen.be of  03 22 11 333.

Reispas

In sommige landen is een internationaal paspoort (reispas) nodig. Reispassen (voor volwassenen) die vanaf vandaag worden aangevraagd zijn zeven jaar geldig. De stad Antwerpen reikt biometrische paspoorten uit. Daarop staan naast de handtekening en foto van de aanvrager, ook zijn vingerafdrukken. Wie een nieuwe reispas moet hebben, maakt het best snel een afspraak bij een stadsloket naar keuze. Het paspoort aanvragen en afhalen, gebeurt bij hetzelfde stadsloket. De aanvraagtijd voor een reispas kan oplopen tot drie weken.

Praktisch

  • Afspraken via www.antwerpen.be/afspraak of 03 22 11 333
  • Oude reispas wordt ingeleverd als de nieuwe wordt uitgegeven.
  • De aanvrager neemt een recente kleurenpasfoto (gesloten mond en neutrale gezichtsuitdrukking) met witte achtergrond mee.
  • Een reispas voor minderjarigen kost 35 euro, meerderjarigen betalen 70 euro. Betalen met Bancontact is mogelijk.

Kids-ID

De kids-ID is een reisdocument om de identiteit van een kind te bewijzen. Het dient voor kinderen tot 12 jaar en wordt alleen op aanvraag afgeleverd aan een stadsloket (op afspraak). Ook hier is het aangeraden het document tijdig aan te vragen: de aanvraagtijd bedraagt twee weken en loopt tijdens drukke periodes op tot drie of vier weken.

De kids-ID is geldig in Europa, in landen waar geen internationaal paspoort verplicht is. Kinderen die al een internationaal paspoort hebben, hebben geen kids-ID nodig. De kids-ID kost 6,20 euro.Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook