100 bedrijfsteams nemen deel aan de eerste Antwerpse Hercules Trophy

  
Op zaterdag 21 mei komt de eerste editie van de Antwerpse Hercules Trophy naar Park Spoor Noord. Zo’n 100 Antwerpse teams schreven zich in voor dit bedrijfssportevenement en zullen er strijden om de legendarische beker. Bedoeling is dat deelnemende teams twaalf uiteenlopende proeven, net als de twaalf werken van Hercules, tot een goed einde brengen. De nadruk ligt bij dit evenement op sportief plezier.

De Hercules Trophy is een bedrijfssportevenement dat de focus legt op teambuilding en netwerking via sportieve activiteiten en dat in een heuse festivalsfeer. Onder de deelnemende bedrijven vinden we namen zoals Deme, Ahlers, CMA CGM, Gunvor Petroleum, NYK, Antwerp Management School, ZNA, Mediahuis, Havenbedrijf en vele anderen. Zij mogen zich verwachten aan een totaalpakket van sportieve fun en entertainment.

Focus op sportieve fun

Doorheen de dag worden de teams uitgedaagd om het beste van zichzelf te geven in de twaalf verschillende werken van Hercules. Deze twaalf werken zijn uiteenlopende proeven, waarbij de teams hun zwaktes en sterktes moeten inschatten en de vlotte samenwerking tussen alle teamleden wordt getest. Onder de sportieve proeven zitten onder meer een volleybalwedstrijd, een boksproef, een breinbrekersronde, een lacrossewedstrijd, een segwayparcours, een speciale looprace als ober, een boogschietuitdaging, een geblinddoekte golfkarrace, een truck pulling challenge en een avonturenparcours. Bij elke proef kunnen de teams punten winnen maar er zijn ook extra punten te verdienen. Zo worden proeven met vrouwen extra gequoteerd en kunnen teams op bepaalde proeven een joker inzetten. Op het einde van de dag worden alle punten samengeteld en worden de drie beste teams op het podium geroepen tijdens de ceremonie. De winnaar ontvangt de legendarische Hercules Trophy-beker.

Verder heeft de hele dag een hoog entertainmentgehalte. Zo is de presentatie in handen van Erika Van Tielen en Ben Roelants. In de namiddag wordt de sfeer opgebouwd met foute muziek door Steve Tielens. Na de sportieve activiteiten barst het feest los met dj’s zoals Nexuz, dj Mystique en dj Makasi, bekend van Tomorrowland.

“Hercules Trophy differentieert zich van de typische sportevenementen in die zin dat het een puur B2B- evenement is, dat zich richt tot bedrijfsmensen ongeacht hun sportieve conditie. Ons evenement is ook een echt teamgebeuren, dat organisaties versterkt, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. De nadruk ligt niet op sportieve prestaties, maar vooral op teamspirit en mensen met elkaar in contact brengen”, aldus Yves Vekemans, CEO Hercules Trophy.

De Hercules Trophy wil dat alle deelnemers een topervaring beleven. Gedurende de hele dag kunnen de deelnemende bedrijven genieten van gezonde slowfood van Landlopers (onder meer bekend van Cargo Zomerbar en Fiskebar). Bedrijfsleiders die zelf niet deelnemen in een team worden uitgenodigd om deel te nemen aan de VIP Networking en het petanquetoernooi. Zo kunnen ze extra punten in de wacht slepen voor hun medewerkers. Ook kinderen kunnen genieten van de sfeer. Zij kunnen terecht op de Hercules Kids. Daar levert hun deelname extra punten op voor hun deelnemende ouders.

Inzetten op bedrijfssport

Na Mechelen, Dubai, Abu Dhabi, New York, Madrid, Munchen, Warschau, Vilnius en Johannesburg strijkt de Hercules Trophy voor het eerst in Antwerpen neer, met de steun van Sporting A, de Antwerps-Wase Kamer van Koophandel en de Antwerpse basketclub Port of Antwerp Giants.

Voor schepen voor sport Ludo Van Campenhout past de Hercules Trophy perfect in het plaatje van Antwerpen als Vlaamse Sportstad bij uitstek: “Voor Antwerpen is de Hercules Trophy een mooie aanwinst op ons lijstje van sportevenementen. Zeker omdat we een businesspubliek aanspreken met sport, iets waar we de volgende jaren nog meer op willen inzetten. Met meer dan honderd deelnemende teams voor de eerste editie zijn we alvast geslaagd in onze opzet om het Antwerpse bedrijfsleven warm te maken, zodat ze hun medewerkers aanzetten om meer  te sporten en te bewegen. Ook de stadsdiensten nemen zelf  deel met negen ploegen.”

Ook Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, is enthousiast: “De Kamer is bijzonder opgezet met de opkomst voor deze eerste editie. Doorheen het jaar bieden we al een ruim gamma van netwerkevenementen aan voor onze leden. Hercules Trophy is uniek, want we slaan hiermee verschillende vliegen in één klap: gezond bewegen, andere ondernemers leren kennen op een verfrissende manier en ten slotte, de sportieve dag feestelijk afsluiten.”

Hercules Trophy – praktisch

  • zaterdag 21 mei in Park Spoor Noord
  • Inschrijven
    • De teaminschrijvingen voor de Antwerpse Hercules Trophy zijn al afgesloten.
    • Kinderen kunnen zich nog wel inschrijven voor de Hercules Kids via info@herculestrophy.com
    • Netwerken op de CEO-receptie (75 euro) in de namiddag is ook nog mogelijk. Inschrijven via info@herculestrophy.com.
  • Iedereen kan gratis gaan supporteren voor de sportieve proeven, deelnemen aan het niet-sportieve programma (barbecue en afterparty) kan ook en kost 10 euro.
  • Alle info op www.herculestrophy.comGeef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook