Plein Public brengt muziek op zondag

  
Plein Public is een gloednieuw muzikaal concept, waarbij elke zondag van mei en oktober koren, fanfares, harmonies en brassbands optreden op de Nieuwpoortkaai en de Grote Markt. Op 10 mei 2015 vindt de eerste editie plaats.
 
De bedoeling van Plein Public is om inwoners en toeristen van de stad Antwerpen muzikaal te verrassen. Met de steun van stad Antwerpen ontwikkelden de vzw’s Vlamo, Koor&Stem en Fameus een uitgebreid muziekprogramma.
 
Schepen Philip Heylen: “Graag willen we de pleinen op een muzikale manier opfrissen om de bewoners en toeristen van de stad Antwerpen kennis te laten maken met onze geweldige koren, fanfares, harmonies en brassbands uit de stad en de nabije omgeving. Deze amateurkunstenaars krijgen een mooie presentatiekans aangeboden. Ze spelen op een prachtig plein en komen in contact met een nieuw publiek.”
 
In mei programmeert Fameus in samenwerking met Vlamo en Koor&Stem tussen 13 uur en 16 uur op de Nieuwpoortkaai aan het MAS.
 

Zondag 10 mei

  • 13.30 – 14.30 uur: Vlamo - KF De Verbroedering uit Zandvliet
  • 15.00 – 16.00 uur: Koor&Stem - Triton Singers  uit Wilrijk

Zondag 17 mei

  • 13.30 – 14.30 uur: Koor&Stem - Verrassingsact
  • 15.00 – 16.00 uur: Vlamo - Brass Band Burgipja uit Burcht

Zondag 24 mei

  • 13.30 – 14.30 uur: Vlamo - KH Labore et Constantia uit Ekeren
  • 15.00 – 16.00 uur: Koor&Stem - Klankjorum uit Antwerpen

Zondag 31 mei

  • 13.30 – 14.30 uur: Vlamo - Concertband uit Antwerpen
  • 15.00 – 16.00 uur: Koor&Stem - Kinderkoor Sterling uit Antwerpen
 Het programma van oktober 2015 wordt in september bekendgemaakt.
 

Partners

Vlamo

Vlamo wil de instrumentale amateurmuziekbeoefening in Vlaanderen promoten, als een volwaardige discipline binnen de amateurkunstensector en het brede veld van kunst en cultuur. www.vlamo.be

Koor&Stem

Koor&Stem ondersteunt iedereen die graag zingt, brengt zingende mensen samen en promoot koorwerking in Vlaanderen. Zij willen koorzangers helpen om beter te zingen en om dat met nog meer plezier te doen. www.koorenstem.be

Fameus

Fameus vzw is een professionele organisatie die alle amateurkunstenaars en -verenigingen in Antwerpen en zijn districten wil inspireren, stimuleren en ondersteunen. Fameus staat open voor een brede waaier van kunstdisciplines en is toegankelijk voor elke amateurkunstenaar. www.fameus.bemeer over:
Mensen die deze pagina bekeken vonden dit ook interessant:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook