Parcour 10 Miles Antwerpen 2019

  

De start van het event wordt gegeven op dezelfde plaats voor zowel de Marathon, 10 Miles, Kids run en de Short run. De start bevindt zich op de Thonetlaan ter hoogte van het Frederik van Eedenplein. De start bevindt zich op 350m van de voetgangerstunnel. 


AG Antwerp Marathon


De Marathon start om 9 uur (kijk programma). Van de Thonetlaan loop je met een omleiding naar de Waaslandtunnel, vervolgens loop je naar de Oudeleeuwenrui en maak je een u-turn op de Ankerrui. De volgende uitdaging is om 2,4 km te lopen langs de kaai. Volgende stap is een lange bocht naar rechts. Dan passeer je het stadje Kiel. Na vele slalommen loop je naast de begraafplaats Schoonselhof. 

Nadat je Wilrijk bent gepasseerd loop je naast het Steytelinckpark. Ben je dit park gepasseerd dan heb je nog 450m te lopen voor je “THE HALFWAY POINT” bereikt. Ter hoogte van de Roderveldlaan bereik je de 25 km mark. Nadat u het rondpunt op de Van Haverlei voorbij ben je aan de 30 km. Na de 30 km is het nog even lopen door de stad. Dan mag je genieten van het mooie Rivierenhof. Loop je uit het Rivierenhof dan loop je richting Spoor Oost. 

Park Spoor Noord gepasseerd en je mag jezelf gelukkig prijzen. Dit is namelijk de 40 km mark. Je loopt nu de laatste 2 km langs het Felix Pakhuis en het Mas. Heb je deze laatste loodjes afgelegd ben je er bijna. De finish is op de Grote markt in Antwerpen.


Refreshment Station

-Refreshment Station 1: water + isotonic sports drinks: ter hoogte van Cepa cvba
-Refreshment Station 2: water: ter hoogte van Jan van Gentstraat 6
-Refreshment Station 3: water + isotonic sports drinks: ter hoogte van Kielsbroek 1
-Refreshment Station 4: water: ter hoogte van Steynstraat 17
-Refreshment Station 5: water + isotonic sports drinks + bananas: ter hoogte van Broydenborglaan 115
-Refreshment Station 7: water + isotonic sports drinks: ter hoogte van Kerkeveldstraat 65
-Refreshment Station 8: water: ter hoogte van Ringlaan 98
-Refreshment Station 9: water + isotonic sports drinks + bananas: ter hoogte van Spoorwegstraat 48
-Refreshment Station 10: water: ter hoogte van Unitaslaan 111
-Refreshment Station 11: water + isotonic sports drinks: ter hoogte van Te Boelaerlei 112
-Refreshment Station 12: water + AA Drink energy gels: ter hoogte van A13 (Rivierenhof)
-Refreshment Station 13: water + isotonic sports drinks + bananas: ter hoogte van Parkweg
-Refreshment Station 14: water: ter hoogte van R10 (Spoor Oost)
-Refreshment Station 15: water + isotonic sports drinks: ter hoogte van Noorderlaan 13
-Finish Antwerp Marathon
AG Antwerp 10 Miles

Voor de 10 Miles zijn er drie waves (kijk programma). Je loopt van de Thonetlaan naar de Blancefloerlaan. Ter hoogte van de huisnummer 81 hebt u 1 km afgelegd. Ter hoogte van de huisnummer 7250 heb je de 2 km mark gehaald. Vervolgens loop je richting E17. Deze komt recht op de Kennedytunnel uit. In het midden van de Kennedytunnel heb je 4 km afgelegd. 
Kom je voorbij de Bolivarplaats heb je de 7 km mark gehaald, van hier loop je naar de Antwerpse Kaai. Hier loop je 2,3 km rechtdoor na deze kilometers moet je naar rechts en loop je de Sint-Pietersvliet uit. Deze straat volg je naar de Meir. 
Je hebt 12 km gelopen als je de Sint-Jacobskerk voorbij bent gelopen. Weer loop je lang rechtdoor, aan de Paardenmarkt moet je naar links. Je gaat rechts naar de Hessenplein straat. Aan de Ankerrui maak je een u-turn en loop je naar de Waaslandtunnel. De laatste loodjes beginnen als je de straat Willem Elsschotstraat bereikt, nu moet je nog 650m lopen en je hebt de finish gehaald.

Refreshment Station

Refreshment Station 1: ter hoogte van Unnamed Road
Refreshment Station 2: ter hoogte van Plantinkaai 19-23
Refreshment Station 3: ter hoogte van Hessenplein 27
Finish Antwerp 10 Miles
AG Antwerp Short Run 5 km

De start van de 5 km bevindt zich op het Frederik van Eedenplein. Je loopt door de Beatrijslaan, net voor de de ring en net na de 2 km mark loop je de Beatrijslaan terug op in de andere richting. Je loopt heel de weg terug uit en slaat links de Blancefloerlaan in. Eens daar pak je de eerst volgende straat naar rechts. Met deze straat in te lopen heb je 4 km afgelegd en moet je nog maar 1 km afleggen. 800 meter rechtdoor lopen. De laatste 200 meter gaan in nadat u rechts afslaat. De finish bevindt zich op Charles de Costerlaan.

Refreshment Station

Geen refreshment station bij deze run.

Alpro Kids Run 1,4 km

De kinderen beginnen hun looptraject ter hoogte van de Thonetlaan ze lopen daarna naar de Beatrijslaan. Vervolgens lopen ze naar de Gloriantlaan. Hebben ze deze uitgelopen maken ze hun laatste afslag naar de Micheletstraat en daar zullen ze hun ouders terug zien staan. 

Refreshment Station

Geen refreshment station bij deze run.Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook