ovam

Goedkope bodemanalyses voor moestuin en kippenren

De stad Antwerpen biedt samen met de OVAM 300 kits voor bodemanalyses en 40 kits voor kippenrenanalyses aan voor een spotprijs. Vanaf 25 februari worden de kits verkocht in de Antwerpse zadenbibs en in het EcoHuis. Met deze dienst wil de stad haar inwoners alle mogelijkheden en informatie geven om gezond aan een moestuin of kippenren te beginnen.
 
Dankzij het nieuwe initiatief van de stad Antwerpen en de OVAM kunnen bewoners voor een spotprijs een bodemanalyse van hun tuin of een bodemanalyse van hun kippenren laten maken.meer over:

Ovam betaalt helft verwijderen asbesthoudende isolatieleidingen

De Openbare Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en de stad Antwerpen zetten een proefproject op waarbij ze asbesthoudende isolatieleidingen gaan verwijderen uit 50 huizen, evenredig verdeeld over alle districten. Antwerpenaars die in het project willen instappen, kunnen  zich tot 30 september online inschrijven. Ze krijgen een financiële tegemoetkoming.
 
De OVAM werkt in Vlaanderen aan een afbouwbeleid voor asbest. Samen met betrokken partners start ze verschillende proefprojecten op.meer over:

Mijn lege frietzak? Die gaat in de vuilbak.

Mijn lege frietzak? Die gaat in de vuilbak.Lees meer over Nieuwe aanpak stedelijk afvalbeleid


meer over:

Nieuwe aanpak stedelijk afvalbeleid

Op 29 september 2015 lanceerde de stad Antwerpen in samenwerking met de OVAM en FostPlus haar nieuwe campagne voor propere straten. Ook wordt er 1,7 miljoen euro geïnvesteerd in bijkomende maatregelen om de stad properder te maken. De nadruk ligt hierbij zowel op sensibilisering als op strengere handhaving.
 
De stad levert vandaag reeds grote inspanningen om straten en pleinen proper te houden. Meer dan 800 operationele medewerkers maken elke dag werk van een propere stad.
Mijn lege frietzak? Die gaat in de vuilbak.meer over:

Stad Antwerpen start met ophaling van bedrijfsafval

Met de invoering van de ophaling van bedrijfsafval past de Stad Antwerpen één van de richtlijnen van de OVAM toe. Vanaf 1 juli kunnen kmo’s en zelfstandigen gebruik maken van de gele afvalzakken (of containers met bedrijfsafvalsticker) voor het aanbieden van bedrijfsafval. 
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook