Opnames langspeelfilm Spider in the Web in Antwerpen

  
Tussen 19 maart en 9 mei 2018 zijn er opnames voor de thriller Spider in the Web, met o.a. Monica Belucci en Ben Kingsley, op heel wat locaties in Antwerpen.

Spider in the Web van onder andere productiehuis Cri De Coeur uit Antwerpen is een hedendaagse spionagethriller die zich afspeelt in het milieu van de Israëlische geheime dienst, de Mossad. Hij is gebaseerd op waargebeurde feiten. De regisseur is Eran Riklis, zelf ook uit Israël afkomstig en bekend van prijswinnende films als The Syrian Bride en Lemon Tree.  

De productie heeft een internationale sterrencast: Monica Bellucci (L’Appartement, Irréversible, Spectre), Oscarwinnaar Sir Ben Kingsley (Gandhi, Schindler’s list), Itay Tiran (één van de meest bekende Israëlische acteurs) en onze eigenste Filip Peeters en Hilde Van Mieghem.

De opnameploeg bestaat uit 50 mensen, die in totaal 30 opnamedagen doen in Antwerpen, zowel binnenshuis als buitenshuis, onder andere in de haven, op het Schoonselhof, op Linkeroever, de Draakplaats, Rijnkaai en Kloosterstraat. 

Filmcel stad Antwerpen

De stad richtte haar filmcel op in 2001. De voorbije jaren steeg het aantal aanvragen van 249 in 2014 naar 357 in 2017.  Regionale en internationale film- en televisieproducties zetten Antwerpen beter op de kaart, wat goed is voor de economie en de uitstraling van de stad, en voor het toerisme.

Meer informatie op www.antwerpen.be/filmcel.
meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook