Opnames nieuwe film Jan Verheyen gestart

  
De opnames van de nieuwste langspeelfilm van Jan Verheyen, ‘Het Tweede Gelaat’, zijn van start gegaan in Antwerpen.
 
Na ‘De Zaak Alzheimer’ (2003) en ‘Dossier K’ (2009) is dit de derde verfilming van een boek van Jef Geeraerts met het inspecteursduo Vincke en Verstuyft in een hoofdrol. Het scenario is gebaseerd op Geeraerts werk ‘Double-face’ uit 1990. Jan Verheyen neemt opnieuw plaats in de regisseursstoel.

Opnames tot 21 november

De opnames in Antwerpen zijn gestart op 6 september en lopen tot 21 november 2016. Ze zullen in totaal 51 draaidagen in beslag nemen en vinden onder meer plaats in de Charles De Costerlaan, Oude Koornmarkt, Bergstraat, Vrijdagmarkt, Torfbrug, Moriaanstraat, Waaslandtunnel, Noordscheldeweg, Rijnkaai en Handschoenmarkt.
 
De hoofdacteurs zijn opnieuw Koen De Bouw en Werner De Smedt. In het scenario krijgen de twee agenten te maken met een seriemoordenaar die het gemunt heeft op jonge blonde
vrouwen, een zaak die gelijkenissen vertoont met een reeks moorden in de VS.

Ook tijdens toeristisch topweekend 1 en 2 oktober

De filmopnames lopen ook tijdens het eerste weekend van oktober, een topweekend voor evenementen in Antwerpen. Met ondere andere de heropening van het Museum Plantin-Moretus, Smaakmeesters en het Antwerp Fashion Weekend. Op www.visitantwerpen.be staat alle informatie en mobiliteitsinfo over dat weekend gebundeld.  

Filmcel stad Antwerpen

Sinds de oprichting van de filmcel van de stad Antwerpen blijft het aantal aanvragen en draaidagen jaarlijks stijgen. In 2015 waren er 324 aanvragen. 

Naast de toenemende populariteit voor lokale producties hebben ook buitenlandse filmploegen hun weg naar Antwerpen gevonden. Om internationale projecten en Belgische projecten met een internationaal aspect nog meer aan te trekken en te ondersteunen, lanceerde de stad Antwerpen de Antwerp Film Bonus.
 
Meer informatie is te vinden op www.antwerpen.be/filmcel.meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook