Ga eens langs bij de Njam! chefs
Njam!, de culinaire zender van Studio 100 die in 2010 werd opgestart, heeft ondertussen een 10-tal vaste tv-chefs waaronder verschillende sterrenchefs. Opvallend is dat de meeste van die chefs een eigen zaak hebben in de provincie Antwerpen.
Op deze pagina geven we je een duidelijk overzicht van de Njam! gezichten met een zaak in Antwerpen.
Johan Segers - Chef-kok - Restaurant 't Fornuis
We starten dit lijstje met chef-kok Johan Segers. Zijn restaurant 't Fornuis is al sinds 1977 een gevestigde waarde in Antwerpen.
In 1986 kreeg zijn restaurant een Michelinster en onlangs kreeg 't Fornuis ook nog een mooie score van 18/20 in de culinaire gids GaultMillau 2012.
Johan Segers is gepassioneerd door de traditionele Belgisch/Franse keuken. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn TV-programma's 'Tot op de Graat' en 'Tot op het Bot' op de zender Njam!
Adres 't Fornuis in Antwerpen:
Reyndersstraat 24
2000 Antwerpen
+32 3 233 62 70
Thierry Theys - Chef-kok - Restaurant Nuance
Thierry Theys is de jongste chef-kok van deze lijst. Hij is amper 26 jaar, maar de kwaliteit van de gerechten die hij op je bord tovert is gewoonweg subliem.
In 2008 opent hij samen met zijn vriendin Sofie restaurant Nuance in Duffel. Thierry staat achter het fornuis en Sofie verzorgt de zaal.
Thierry Theys staat erom bekend graag nieuwe technieken te gebruiken, al blijft de klassieke basis zeer belangrijk in zijn keuken.
Restaurant Nuance heeft twee Michelinsterren en kreeg een score van 17/20 in GaultMillau 2012.
Op de zender Njam! heeft hij zijn eigen programma 'Nuances'.
Adres restaurant Nuance:
Kiliaanstraat 6-8
2570 Duffel
+32 15 63 42 65
Roger van Damme - Chef-kok - Lunchrestaurant Het Gebaar
Chef-kok en bakker Roger van Damme is vooral bekend als patissier. Hij maakte in 2009 'het beste dessert ter wereld' en werd dat jaar ook uitgeroepen tot 'Chef van het jaar'.
In Antwerpen baat Roger lunchrestaurant Het Gebaar uit. Zijn restaurant kreeg in 2010 een Michelinster en krijgt in GaultMillau 2012 een score van 18/20. In Het Gebaar kan je genieten van een heerlijke lunch of de bekende koffie-thee compleet.
Op Njam! presenteerde Roger van Damme al verschillende kookprogramma's, waaronder 'Roger van Damme Bakken' en 'Roger van Damme Desserts'.
Adres restaurant Het Gebaar in Antwerpen:
Leopoldstraat 24
2000 Antwerpen
+32 3 232 37 10
Chiara van Emrik - Chef-kok - Restaurant Mise en Place
Chiara van Emrik is misschien de minst bekend chef-kok van dit lijstje, maar ze is zeker niet de minste!
Voordat Chiara van Emrik haar restaurant Mise en Place in Antwerpen opende in 2004 stond ze in de keuken bij Roger van Damme en bij Marc Paesbrugghe van restaurant Sir Anthony Van Dijck. In GaultMillau 2012 kreeg 'Mise en Place' een score van 13/20.
Op Njam! toont Chiara de kijker hoe je snel een gezond gerecht op je bord kan toveren.
Chiara werd de eerste vrouwelijke chef op Njam!
Adres restaurant Mise en Place:
Door Verstraeteplaats 4
2018 Antwerpen
+32 3 294 78 77
Manuel Wouters - Mixologist - SIPS Cocktailbar
Manuel Wouters is één van de beste cocktailmakers ter wereld. Manuel weet als geen ander heerlijke cocktails te serveren en kent duizenden recepten uit zijn hoofd.
In zijn cocktailbar SIPS in Antwerpen serveert hij cocktails en mocktails op basis van verse ingrediënten en premium labels.
Op 21-jarige leeftijd ging Manuel Wouters aan de slag als kelner op de Queen Elizabeth 2, één van de grootste cruiseschepen ter wereld. Enkele jaren later wordt hij gepromoveerd tot chief-bartender. Hij serveert er cocktails aan grote sterren als Tom Cruise en Dolly Parton. Na meer dan twaalf jaar op zee opent hij zijn eigen cocktailbar 'SIPS' op het Zuid in Antwerpen.
Als je een bezoekje brengt aan SIPS, proef dan zeker eens de bekende 'Lazy Red Cheeks'.
Adres cocktailbar SIPS Antwerpen:
Gilisplaats 8
2000 Antwerpen
0477/39 55 73
Dominique Persoone - Chocolatier - The Chocolate Line
Dominique Persoone is een bekende (en beruchte) chocolatier. Hij staat vooral bekend als de zogenaamde 'shock-o-latier' en dat heeft hij volledig te danken aan de creativiteit waarmee hij met chocolade speelt.
Hij vindt voortdurend nieuwe manieren uit om ten volle te genieten van chocolade. Zo leerde hij de mensen o.a. hoe ze chocolade kunnen opsnuiven en ontwierp hij een chocoladen lippenstift.
Domnique heeft winkels in Brugge en Antwerpen, onder het label 'The Chocolate Line'. De Antwerpse winkel is gelegen in het Paleis op de Meir. The place to be om gastronomische toppralines te kopen. Een echte aanrader!
Adres 'The Chocolate Line':
Paleis op de Meir 50
2000 Antwerpen
+32 3 206 20 30
Jurgen Lijcops - Sommelier - Bistro The Glorious
Eindigen doen we met sommelier Jurgen Lijcops. Jurgen Lijcops opende in 2009 The Glorious in Antwerpen. Een wijnbar & bistro die in een sneltempo uitgroeide tot één van de beste culinaire adresjes in Antwerpen. Dat werd onlangs trouwens bevestigd door de culinaire gids GaultMillau waarin 'The Glorious' een mooie score van 15/20 kreeg.
Jurgen Lijcops heeft al een mooie carrière achter de rug. Zo was hij assistent-sommelier in het 'Scholteshof', heeft hij gewerkt in de twee-sterrenzaak 'Slagmolen' en werd hij maître sommelier in het drie-sterrenrestaurant Bruneau.
Adres 'The Glorious' in Antwerpen:
De Burburestraat 4
2000 Antwerpen
+32 3 237 06 13

Volg @stadantwerpen
- login om te reageren
- 18381 keer gelezen