Luchthaven DeurneRating: 3.5 op 5 (6 stemmen)
 

De luchthaven van Antwerpen ook wel bekend als de luchthaven van Deurne wordt commercieel beheerd door de Franse groep Egis. Het Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken als "Dienst met Afzonderlijk beheer" is verantwoordelijk voor de basisinfrastructuur. Op die manier kan de luchthaven min of meer autonoom werken.

De luchthaven van Antwerpen werkt samen met VLM AirlinesTUI en Flybe voor passagiersvervoer. Samen bieden ze vluchten aan naar 20 bestemmingen. TUI vliegt naar Alicante, Barcelona, Florence, Ibiza, Innsbruck, Malaga, Murcia, Nador, Palma De Mallorca en Split. VLM Airlines biedt vluchten aan naar Aberdeen, Birmingham, Cologne/Bonn, London City, Maribor, München, Rostock en Zürich. Flybe vliegt dagelijks van Antwerpen naar London Southend.

Ook het Stampe en Vertongen Museum is zeker een bezoek waard. De Antwerpenaren Stampe en Vertongen hebben een vliegschool gestart die later werd aangevuld met een fabriek van de legendarische S4-toestellen die internationale bekendheid genieten. Hier kan je terecht voor meer geschiedenis over de Antwerpse luchthaven.

Verder is er nog draadloos internet in het luchthavengebouw, een restaurant dat open is vanaf 7u (weekend 9u) tot 22u, een vergaderzaal die gehuurd kan worden en de exclusieve Brabo Lounge.

De luchthaven is bereikbaar met bus 51, 52 en 53 vanuit het station Antwerpen-Berchem en stoppen aan de halte 'Deurne Luchthavenlei'. Vanuit Antwerpen-Centraal kan je best tram 9 of 11 nemen en vervolgens overstappen op bus 51, 52 of 53. Bus 33 naar Ekeren stopt aan de halte 'Luchthavenlei' op 100m van de luchthaven. Men kan ook altijd de luchthaven bereiken met de auto, taxi, ...

Categorie: 
Cultuur
Adres

Luchthavenlei
2000 Antwerpen

Contact

Tel: +32 (0)3 285 65
Voor meer informatie
meer over:Schrijf een review over Luchthaven Deurne

 
de nollin Sonja
5
heerlijkste en gezelligste vlieghaven die ik ken! zijn er kansen dat er een lijn komt naar Shannon of Dublin? Contacten met Ryanair? het restaurant is ook excellent.

Map

Javascript is required to view this map.

Deals

Volg ons op Facebook