lichtplan

Stad zet kathedraaltoren in de spotlights volgens het Lichtplan

De stad Antwerpen start met de uitvoering van het Lichtplan aan en rond de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Handschoenmarkt. Er wordt gekozen voor een verlichting die de weergave bij daglicht zoveel mogelijk benadert. Zo komen de ornamenten beter en sfeervol tot hun recht en kan de toren ook ’s nachts schitteren. In de omgeving van de kathedraal komt sfeerverlichting. De nieuwe verlichting zal feestelijk onthuld worden op zaterdag 1 september, tijdens het feest voor de 500ste verjaardag van de kathedraaltoren.Nieuw lichtplan voor Grote Markt

De stad Antwerpen liet een Lichtplan opmaken waardoor ze een samenhangende visie op openbare verlichting kan uitdragen. Licht moet er voor zorgen dat de stad aantrekkelijk en leefbaar blijft en dat iedereen zich, ook ’s nachts, veilig voelt. Bovendien kiest de stad met haar Lichtplan voor een energiebewuste en duurzame aanpak van verlichten. De stad zorgt er nu voor dat de Grote Markt nieuwe verlichting krijgt die volledig in het verhaal van het Lichtplan past.meer over:

Antwerps Lichtplan

De stad Antwerpen wil met het Lichtplan een samenhangende visie op openbare verlichting formuleren. Het plan, dat werd opgeleverd door studiebureau Stramien/Antico, zal nu in praktijk omgezet worden. Doel is om bij de aanleg en heraanleg van openbaar domein steeds rekening te houden met de aanbevelingen uit het Antwerps Lichtplan, zodat de stad ook ’s nachts een veilige en aantrekkelijke omgeving blijft.

Lichtplan Kaaienmeer over:

Lichtplan Kaaien

Lichtplan Kaaien Lees meer over Antwerps Lichtplan

Foto (c) Stramien/Antico
meer over:

Lichtplan Antwerpen

Lichtplan Antwerpen Lees meer over Antwerps Lichtplan

Foto (c) Stramien/Antico
meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook