Kortfilm Sam

  
Kortfilm Sam: over jeugdige naïviteit, goedbedoelde vooroordelen en een identiteit in evolutie

Astrid Goossens stelde in oktober haar eerste kortfilm Sam voor. “Sam” gaat over een prille liefde waarbij naïviteit en onwetendheid druk legt op de relatie. Bij de voorstelling van Sam’s nieuwe lief op het verjaardagsfeest van haar grootmoeder had ze immers niet verwacht om in een nieuw hokje terecht te komen. Een verhaal over vaak goedbedoelde vooroordelen waarmee holebi’s geconfronteerd worden.
 
Vooroordelen en veronderstellingen
 
Sam stelt haar nieuwe lief Eline aan haar familie voor op het verjaardagsfeestje van haar grootmoeder. Een onverwachte en onbekende situatie voor jong en oud in het gezin. Niemand heeft de intentie om haar te kwetsen, maar de familie zit met vele vragen en veronderstellingen over haar seksualiteit en identiteit. Is ze nu bi of lesbisch? Of is ze gewoon nieuwsgierig? Welk label geven we aan Sam? 
 
Onontdekte diamanten
 
De hoofdrollen gingen naar nog onontdekte diamanten Charlotte van Ouytsel en Céline Timmerman. Daarnaast spelen ook gevestigde waarden uit de acteurswereld mee zoals Ivan Pecnik (Tegen de Sterren Op), Ann Esch (Thuis) en Wim Danckaert. De muziek wordt verzorgd door Laura Aerts. De film kreeg steun van het communicatiebureau Brandhome en de Stad Antwerpen.
 
Identiteit in groei

Naast filmscenario’s schrijven, regisseren en producen, maakt Astrid Goossens ook deel uit van het strategische en conceptuele team van Brandhome, waarbij ze net zoals het bureau een openminded en unieke visie uitdraagt, en de ontwikkeling van creativiteit vooropstelt. 
 
Sam is gebaseerd op ware feiten uit het leven van Astrid. Mensen wilden zo graag weten in welk hokje ze haar moesten indelen, een houvast voor het onbekende. Maar Astrid wilde dat helemaal niet. Voor haar is een identiteit iets dat constant verandert en groeit. 

Meer weten? Ga dan naar www.kortfilmsam.be
of neem eens een kijkje op de facebookpagina
Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook