Jobbeurs TOPJOBS@Logisitics 2017  
Datum: 
20 oktober, 2016 - 16:00 - 21:00

Topjobs@Logistics houdt zijn tweede editie op donderdag 20 oktober op de Nike-site in Laakdal. Op deze jobbeurs kunnen laatstejaarsstudenten, werkzoekenden en professionals solliciteren of een stageplaats vinden bij een 60-tal bedrijven in de logistiek en internationale handel. Ook Antwerpse bedrijven als Tabaknatie, Essers en Transport Nagels zullen er deze keer aanwezig zijn. De logistieke sector groeit stevig maar de vacatures voor hooggeschoolden raken moeilijk ingevuld. Talentenstroom, het job- en opleidingspunt voor de Antwerpse haven en logistiek, zorgt ervoor dat Antwerpse studenten en werkzoekenden met interesse voor logistiek met gratis vervoer naar deze job- en stagebeurs kunnen.
 
Vanwege het grote succes van de eerste editie organiseren Talentenstroom, LITC, VOKA Kempen, VDAB, TL Hub en Randstad opnieuw deze beurs om logistieke bedrijven en jobs in de kijker te zetten. De standhouders zijn productie­bedrijven met operationele activiteiten in Vlaanderen, zoals distributie­centra, groothandelszaken en logistieke dienstverleners. Er is een structureel tekort aan hoogopgeleide profielen in de logistieke sector, omdat de jobs niet goed gekend zijn. De werkgevers in de sector zijn vaak KMO’s of niche­spelers die minder bekend zijn bij het grote publiek, wat het invullen van vacatures verder bemoeilijkt. KMO’s worden tijdens deze beurs dan ook speciaal in de kijker gezet.
 
Logistiek en internationale handel als speerpuntsectoren in de Antwerpse economie
Antwerpen heeft met de haven een van de grote troeven voor logistiek en internationale handel: een centrale ligging in koopkrachtig Europa. Bovendien beschikt de stad over een uitgebreid wegennet, een goed opgeleide, meertalige bevolking en clusters van kennis, technologie en innovatie. Logistiek en internationale handel is daarom terecht een speerpuntsector met toekomstperspectief van de Antwerpse economie. De trends naar kortere bevoorradingsketens en uitstel van productie en de logistieke uitdagingen gecreëerd door online winkelen bieden nieuwe kansen. 
 
Competenties aanleren
De sector creëert veel jobs voor midden- en hooggeschoold talent. Het gaat vaak om complexe jobs zoals douanedeclaranten, expediteurs, commercieel bedienden import, dispatchers, planners, scheepsagenten, verkoops- en magazijnverantwoordelijken enzovoort.
 
Talentenstroom zet op de beurs alle logistiek bediendejobs in de haven van Antwerpen in de kijker. Werkgevers vinden soms moeilijk kandidaten met de juiste kennis van haven en logistiek. Talentenstroom helpt hen om geschikte werknemers te vinden. Werkzoekenden geboeid door een job als logistiek bediende in de Antwerpse haven worden getest op hun competenties. Ook krijgen ze geschikte opleidingen op maat aangeboden om de juiste competenties aan te leren in hun zoektocht naar werk.  
 
Praktisch
·         TOPJOBS@Logistics

·         Donderdag 20 oktober van 16 tot 21 uur

·         Campus van Nike, Nikelaan 1, 2430 Laakdal

·         Deelname is gratis, inschrijven niet verplicht.

·         Talentenstroom zorgt voor gratis busvervoer vanuit Antwerpen om 15 uur, met retour om 18 uur.

·         Op de beurs zijn er ook work­shops over personal branding en werken in de luchthaven.

·         Alle info over de beurs en reserveren voor de bus via http://www.talentenstroom.be.

 
Plaats: 
Nikelaan 1, 2430 Laakdal
Gratis: 
Ja
Nog geen stemmen

meer over:

Geef jouw mening over Jobbeurs TOPJOBS@Logisitics 2017

 

Deals

Volg ons op Facebook