Fietspaden zuidelijke Leien worden geasfalteerd

  
De stad Antwerpen zal tegen eind augustus 2018 zo’n 3,5 kilometer fietspaden van de zuidelijke Leien heraanleggen in roodbruin asfalt. Deze aanpassing zal het comfort voor fietsers verhogen en ervoor zorgen dat de Leien beter aansluiten op de omliggende fietspaden.
 

Momenteel ligt er op de fietspaden langs de Amerikalei, de Britselei en de Frankrijklei roodbruine natuursteen. Die zal voor het gedeelte van de Leien en de uitlopers van de fietspaden in de verschillende zijstraten vervangen worden door roodbruin asfalt. Het asfalt sluit hierdoor vlot aan op de zijstraten, waarin de meeste fietspaden reeds geasfalteerd zijn, en de rest van de Leien. Zo vormen de Leien een uniform geheel na de werken.
 

“Het fietspad tussen de Stoopstraat en de Bourlastraat wordt in de laatste week van maart onder handen genomen. Een tweede stuk tussen de Jan Frans Willemsstraat en de Mechelsesteenweg komt begin april aan bod. De werken worden samen uitgevoerd met de werken aan de trambocht op het kruispunt van de Mechelsesteenweg en de Leien,” licht schepen voor mobiliteit Koen Kennis toe. “De werken verlopen in een 20-tal fases en de 3,5 kilometer fietspaden zouden tegen eind augustus klaar moeten zijn.”


Naast de fietspaden wordt ook de blindengeleiding opnieuw aangelegd. Die bestaat nu uit plaktegels maar die komen regelmatig los. De nieuwe geleiding, bestaande uit noppen- en ribbeltegels, zal ingewerkt worden in de voetpaden ter hoogte van de kruispunten.meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook