Fietsweekend in Antwerpen

  
Al zijn grote kleppers zoals de World Ports Classic en de Schaal Sels voorbij, Sporting A blijft fietsen. Zaterdag 14 en zondag 15 september brengen een onvervalst fietsweekend met onder meer de Belgian Cycling Happening, Belgium Cycle Chic en een fietsfilmfestival.

Sportievelingen kunnen zelf in het zadel kruipen tijdens het fietsweekend van Sporting A op zaterdag 14 en zondag 15 september. Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten.

·         Belgian Cycling Happening: zaterdag 14 en zondag 15 september
Op 14 en 15 september is het feest voor de wielertoeristen. Tijdens de Belgian Cycling Happening kunnen ze in en rond Antwerpen fietsen, op de weg of in het veld. De afstand kiezen ze zelf. Er zijn tochten van 25 kilometer voor families tot 110 kilometer voor de geoefende wielertoeristen. Inschrijven kan op www.scheldeprijs.be.

·         Belgium Cycle Chic Fietsmodeshow: zaterdag 14 september
Belgium Cycle Chic zet de bloeiende fietscultuur in de schijnwerpers. In Park Spoor Noord showen deelnemers hun fiets op de catwalk en laten bezoekers hun tweewieler gratis pimpen. De modellen voor de modeshow werden geselecteerd op Merksem Trapt Door en op Deurne Koerst. De geselecteerde fietsers worden op 14 september in de watten gelegd, met een cadeautje en een beurt bij kapper, visagiste en styliste om te schitteren op de catwalk. Meer info staat op www.cyclechic.be.

·         Brompton Benelux Championship: zaterdag 14 september
Alle eigenaars van Brompton-plooifietsen kunnen deelnemen aan deze race – met hun eigen plooifiets uiteraard. De populaire race zal starten in Park Spoor Noord. Meer info staat op www.bromptonrace.be.  

·         Fietsfilmfestival: zondag 15 september
FietsApen Filmfeest is het eerste Antwerpse filmfestival dat fietsen in de stad uitbundig viert. Wie graag naar kortfilms over fietsontmoetingen en -avonturen kijkt, zakt op 15 september af naar het De Coninckplein. Meer info staat op www.fietsapen.be.  

·         Fietsstraat tijdens Antwerpen Autovrij: zondag 15 september
Antwerpen Autovrij is het moment om kinderen te leren fietsen. Op de Meir krijgen ouders tips van de monitoren van de Fietsschool. Kinderen die al kunnen fietsen, kunnen hun vaardigheden testen op een behendigheidsparcours. Meer info staat op www.antwerpenautovrij.be.

Het volledige fietsprogramma van Sporting A staat op www.sportingA.be/fietsen.

Antwerpen Europese Sporthoofdstad
In 2013 is Antwerpen een jaar lang Europese Sporthoofdstad. De stad kreeg die titel dankzij de hoge sportparticipatiegraad: twee op de drie Antwerpenaars geeft aan op regelmatige basis te sporten. In 2013 zet de stad in op één van de vijf waarden van sport: de bevordering van het gemeenschapsgevoel. Sport verbindt mensen en zorgt ervoor dat elke Antwerpenaar trots is op de prestaties van zijn stadsgenoten.
Fietsweekend-antwerpenGeef jouw mening

 

Foto's van Fietsweekend in Antwerpen

Deals

Volg ons op Facebook