Tweede editie ATP-tennistornooi European Open eind oktober in Antwerpen

  

Van 15 tot en met 22 oktober 2017 vindt de tweede editie van de European Open (ATP World Tour) plaats in de Antwerpse Lotto Arena. Het gezicht van het enige toptennistornooi van het land is onze nationale tennistrots David Goffin. Naast Goffin spelen ook de winnaar van vorig jaar Richard Gasquet en vele andere toppers op de European OpenTijdens het tornooi worden een speciale Kids Day en andere themadagen ingericht voor de vele tennisliefhebbers.

De European Open maakt deel uit van de ATP World Tour 250 Series. Het was daarmee vorig jaar het grootste toptennistornooi van België, en is intussen zelfs het enige. Aan het tornooi is een prijzengeld verbonden van in totaal 589.185 euro. Vorig jaar vond de eerste editie plaats, waarbij totaal 16.500 toeschouwers kwamen genieten van een van de vele topmatchen. Onze landgenoot, nationale tennistrots en publiekslieveling David Goffin strandde toen in de halve finale. Uiteindelijk was het de Fransman Richard Gasquet die zich als eerste winnaar op de erelijst zette. Na een uitermate positieve evaluatie van de ATP wil de organisatie de tweede editie nog succesvoller maken. Dat doet ze onder andere door zo’n 115 tennisclubs in Vlaanderen, waarvan de meeste uit de provincie Antwerpen, actief mee te betrekken. 

Goffin belangrijkste uitdager van Gasquet

De European Open zal opnieuw enkele van de beste tennisspelers van België en de hele wereld samenbrengen. Er is zowel een enkel- als een dubbeltornooi.

De winnaar van vorig jaar, de Fransman Richard Gasquet, keert in oktober zeker terug om zijn titel te verdedigen. Eén van zijn grootste uitdagers wordt David Goffin, de Belgische nummer 1 en huidig nummer 10 op de wereldranglijst. Een andere publiekslieveling die al zeker van de partij is, is de Belg Steve ‘Mister Davis Cup’ Darcis. In de loop van de komende weken en maanden zullen nog meer topnamen bekendgemaakt worden. En naast de grote namen geeft de European Open ook nog enkele Belgische en internationale aanstormende talenten de kans om zich te tonen in Antwerpen.

Het enkeltornooi begint met de 1/32ste finales (hoofdtabel met 28 spelers), de kwalificaties (op zondag 15 oktober en maandagochtend 16 oktober) worden met 16 spelers gespeeld, net als het dubbelspel. Voor de Belgische tennisfan is de European Open zo dé uitgelezen kans om tal van internationale en Belgische toppers aan het werk te zien in zijn achtertuin.

Extra themadagen met o.a. Kids Day

Als extraatje last de organisatie ook een aantal themadagen in. Zo worden de tennisfans nog meer in de watten gelegd. Elke dag valt er iets te beleven op de European Open.

Voor de allerjongsten is er op woensdag 18 oktober de Kids Day. In samenwerking met Tennis Vlaanderen nodigt de European Open zo’n duizend kinderen uit. Zij zullen hun tennishelden van dichtbij aan het werk kunnen zien en op handtekeningen- en selfiejacht kunnen gaan. Ook op de andere dagen worden er nog speciale themadagen gepland. Daarover wordt binnenkort meer nieuws bekendgemaakt.

Bekeken over de hele wereld

De VRT zendt het tornooi 5 dagen lang (woensdag 18 tot en met zondag 22 oktober) integraal uit op de nationale zender. Ook de RTBF zendt 2 dagen (zaterdag 21 en zondag 22 oktober) live uit vanuit Antwerpen. Ook internationaal wordt het tornooi goed opgepikt. In 2016 werd de European Open uitgezonden in zo’n 35 landen over de hele wereld, goed voor een wereldwijd publiek van zo’n 240 miljoen kijkers.

Praktisch

  • Van 15 tot en met 22 oktober 2017
  • Lotto Arena, Schijnpoortweg 119, 2170 Merksem
  • Tickets:
    • Prijzen varieren tussen 10 en 80 euro afhankelijk van de dag en de categorie
    • Verkrijgbaar vanaf vandaag 22/5 via:
    • 070 345 345 (0,30 euro/minuut)
  • Alle info over dit tornooi is te vinden op www.europeanopen.be  
meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook