Antwerps technologiebedrijf Rombit neemt beveiligingsfirma Sercotec over

  
Antwerpen, 15 maart 2017 – Technologiebedrijf Rombit bevestigt zijn groeiambities met de overname van Sercotec, een digitale beveiligingsfirma actief in de Antwerpse haven. Het is de eerste overname voor de jonge onderneming.

Al meer dan 20 jaar installeert Sercotec security-oplossingen. “Hun digitaleproducten en diensten zijn essentieel voor meer veiligheid en efficiëntie”, zegt Jorik Rombouts, oprichter en CEO van Rombit. “Sercotec is een belangrijkeschakel in het creëren van een smart access platform, een totaaloplossing voortoegangs- en aanwezigheidscontrole op industriële sites.”

“We zijn zeer tevreden met de overname”, zegt Urbain Schelpe, manager van Sercotec. "Rombit heeft de kennis en schaalgrootte om de omvangrijke IT-infrastructuur van onze klanten klaar te maken voor de toekomst. Het beschikt met BadgeControl ook over complementaire oplossingen voor check-in-at-work, aanwezigheids- en toegangscontrole.” ?

Van start-up naar scale-up: eerste overname

"Ik ben heel blij met deze eerste overname. In 2012 zijn we met twee gestart in mijn appartement. En nu, bijna vijf jaar later, nemen we een gevestigde waarde over uit de Antwerpse haven. Rombit is nu een stevige scale-up van ruim 50 medewerkers en meer dan 10 open vacatures," zegt Rombouts.

Het personeel van Sercotec blijft instaan voor de installatie en het onderhoud van de bestaande en toekomstige productportfolio. De geschoolde technici vormen een waardevolle aanvulling op het huidige team van Rombit dat voornamelijk uit ingenieurs en ontwikkelaars bestaat. 

Over Rombit
Rombit werd in 2012 opgericht. In minder dan vijf jaar tijd groeide het uit tot een expert in Internet of Things, met totaaloplossingen voor smart cities, smart industries en smart enterprises. De onderneming vertrekt van bestaande IT-infrastructuren en bereikt snelle eficiëntiewinsten dankzij het technologische framework Romcore. 

In 2014 koos VOKA Rombit tot Meest Beloftevolle Starter, een jaar later kroonde Trends hen tot Starter van het Jaar. In 2016 rondde het bedrijf een succesvolle kapitaalronde af. Technologie-investeerder Michel Akkermans is uitvoerend voorzitter.
Jorik Rombouts (Rombit) en Urbain Schelpe (Sercotec) slaan de handen in elkaarGeef jouw mening

 

Foto's van Antwerps technologiebedrijf Rombit neemt beveiligingsfirma Sercotec over

Deals

Volg ons op Facebook