The JaneRating: 3.4 op 5 (25 stemmen)
 

The Jane is het restaurant van Sergio Herman en zijn rechterhand Nick Bril. The Jane werd eerder voorgesteld als 'La Chapelle', maar dat was een projectnaam. 

Het restaurant is gevestigd in de kapel van een voormalig militair hospitaal in Antwerpen en opent eind januari 2014 de deuren. Chef Nick Bril zal verantwoordelijk zijn voor de keuken van The Jane. In hetzelfde pand zal ook een food- en cocktailbar starten die de naam 'The Upper Room Bar' krijgt.

The Jane

The Jane wordt omschreven als sensueel, spannend en chic. "Het is mooi en heeft een internationale uitstraling, maar heeft ook een donker randje. En het is smaakvol en sophisticated, maar ook rock-’n-roll. Net als onze ideale vrouw."

Het restaurant is een initiatief van Sergio Herman, zijn rechterhand Nick Bril en ontwerper Piet Boon.
Nick Bril: "In The Jane willen we een kosmopolitische sfeer neerzetten."

Gasten zijn op elk moment van de avond welkom. Of het nu gaat om een cocktail met kleine gerechten die we snel achter elkaar serveren in The Upper Room Bar of een uitgebreid tasting menu; we staan open voor alles en iedereen. Met The Jane willen we uitgroeien tot een van de klassiekers van Antwerpen.’

Over Nick Bril

‘Nick is de pitbull die ik vroeger was,’ zegt Sergio Herman over de 28-jarige Nick Bril. Na acht jaar in de keuken van Oud Sluis is Nick klaar voor het ondernemerschap.

Over Sergio Herman

Sergio Herman (1970) is chef-kok en eigenaar van het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant Oud Sluis in Sluis dat op 22 december 2013 zijn deuren zal sluiten. Daarnaast is Herman eigenaar van restaurant Pure C in Cadzand. In 2014 voegt hij daar The Jane in Antwerpen aan toe.

The Upper Room Bar

De food- en cocktailbar behorend bij het restaurant krijgt de naam The Upper Room Bar. Sergio Herman liet zich voor deze naam inspireren door zijn favoriete plekken in Londen en New York. 

In de bar zullen naast cocktails ook kleine en snelle gerechten geserveerd worden. De gerechten worden achter de bar bereid. 

Reserveren

Op dit moment kan er nog niet worden gereserveerd voor The Jane. Sergio Herman: "We worden dagelijks overspoeld met telefoontjes, maar de reserveringen gaan pas open als de exacte openingsdatum vaststaat."

Categorie: 
Horeca
Soort Horeca: 
Restaurant
Openingsdagen: 
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Openingsuren: 
Open van dinsdag t.e.m. zaterdag voor lunch en diner.
Adres

Militair Hospitaal, Marialei- Lange Leemstraat - Boomgaardstraat
2018 Antwerpen

Contact

Website

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoRestaurants in de buurt

Javascript is required to view this map.

Schrijf een review over The Jane

 
Tom
afbeelding van Tom
5
Fantastisch eten op je bord in een inspirerende omgeving met hemelse wijnen en een meeslepende soundtrack.
Eva1799
5
Prijs kwaliteit top ! Bediening is vlot en vooral niet te stijf, love it !

Foto's van The Jane

Map

Javascript is required to view this map.

Deals

Top 5 restaurants in Antwerpen

5
Kastanjedreef
5
Anneessenstraat 10
5
Guido Gezellestraat 35
5
Vleminckveld 68
5
Lange Slachterijstraat 3-5

Volg ons op Facebook