seefbier

Den Uilenspiegel

Den Uilenspiegel


Kookdemonstratie

Datum: 
9 juni, 2012 - 14:00 - 16 juni, 2012 - 16:00


De Antwerpse stadswinkel verwent bezoekers met een vegetarische kookdemonstratie en een degustatie van Antwerps Honingbier. 


Sinds augustus 2011 verkoopt de stadswinkel een uitgebreid gamma aan streekproducten. Vele Antwerpenaars, toeristen en bezoekers kochten al Congolaiskes, Antwerpse handjes of een flesje Elixir D’Anvers.

De stadswinkel gaat nog verder met het verwennen van de inwendige mens met een kookdemonstratie en degustatie.


Plaats: 
Grote Markt 11

Video over de geschiedenis van het bier en brouwen in Antwerpen

Naar aanleiding van de herlancering van Seefbier vertellen Johan Van Dijck van de Antwerpse Brouw Compagnie, Ivan Derycke en Wilfried Patroons over: 

  • waarom mensen in de Middeleeuwen van 's morgens tot 's avonds bier dronken.
  • wat je in de Kammenstraat vond voor het een modestraat werd.
Veel kijkplezier met deze video over de geschiedenis van het bier en brouwen in Antwerpen.  

Video: 
0



meer over:

De receptuur van het Seefbier video

Seefbier is gelanceerd op 9 maart 2012. In deze video vertelt de initiatiefnemer Johan Van Dijck welke ingrediënten worden gebruikt in Seefbier: tarwe,  haver, boekweit, gist en belgische hop. 
Video: 
0



meer over:

Seefbier lancering

Datum: 
9 maart, 2012 (Gehele dag)

Het Seefbier wordt op 9 maart 2012 na bijna 100 jaar opnieuw gelanceerd in Antwerpen. Het Seefbier is een eerste product van de Antwerpse Brouw Compagnie, een initiatief van Johan Van Dyck.

Seefbier is een troebel hogegistingsbier gegist op de fles met een alcoholgehalte van 6.5%.

De volle, kruidige smaak van dit geherlanceerde oude bier vindt zijn oorsprong in de gebruikte ingrediënten: oude granen zoals haver, boekweit en tarwe, gist en Belgische hop. 

Plaats: 
Antwerspe cafés

meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook