flandria

Start project kadetuinen in Cadixwijk

De ontwikkeling van de Cadixwijk is volop bezig en verloopt in verschillende fasen. Binnenkort start de tweede fase met een focus op het Kattendijkdok. Met het project kadetuinen voorziet de stad daar gedurende drie jaar in een tijdelijk landschap dat structuur, kwaliteit en beleving geeft aan verlaten plekken tijdens het hele veranderingsproces. Valentijn in Antwerpen 2009

Op 14 februari viert Antwerpen valentijn. Voor wie een lief heeft of verliefd is, of wie op zoek, ... Antwerpen organiseert tal van activitieten.

Programma:
In de bibliotheek van Permeke hebben de medewerkers de "Bibband" opgericht. Zij brengen kamerpop, met amoureuze invloeden. 
Geniet van hun muzikale uitspattingen om 11.30u, 13.30u en 15.00u.
Potvis aangespoeld op Sint-Annastrand

Deze ochtend is er een grote potvis aangespoeld op het Sint-Annastrand op Antwerpen Linkeroever. Het is een dood mannetje van zestien meter lang en weegt rond de veertig ton.

De potvis was de voorbije dagen opgemerkt ter hoogte van Doel. De wetenschappelijke organisaties MUMM en NSWA doen momenteel de eerste waarnemingen. De brandweer van Antwerpen heeft het kadaver verankerd zodat het niet terug met de vloed op de Schelde komt, waar het een gevaar voor de scheepvaart zou betekenen.
Molen Sint Anneke Linkeroever AntwerpenStadswandeling Antwerpen met vertelling

Datum: 
23 augustus, 2008 - 06:00

In het kader van de tentoonstelling 'Verhalenbazaar – Vakantie' organiseert de stad Antwerpen op 23 augustus een stadswandeling langs verschillende typische Antwerpse vakantieplekjes uit vervlogen tijden.

Het Noordkasteel, de zwemkom aan het Dokske of een pleziertochtje met de Flandria klinkt velen bekend in de oren. Sommige plaatsen hebben ondertussen een nieuwe functie gekregen. Andere zijn jammer genoeg in de vergetelheid geraakt.

Plaats: 
Koningin Astridplein 36, 2018 Antwerpen
Prijs: 
€5

Bezoek aan de Antwerpse Haven

Datum: 
24 augustus, 2008 - 07:00
Bezoek de Antwerpse haven op een unieke manier.

Naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van district Berendrecht-Zandvliet-Lillo, organiseert het districtsbestuur samen met het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, Brabo, Flandria en NMBS een wel heel speciaal havenbezoek op zondag 24 augustus 2008.
 
Plaats: 
Lillo, Antwerpen
Prijs: 
€3

Flandria

Flandria

De Flandriaboten zijn alom bekend in en rond Antwerpen. Met deze boten kan je rustig van een uitstapje op de Schelde genieten.

Meer informatie over Flandria.  
meer over:

Haven van Antwerpen

Rating: 3 op 5 (3 stemmen)

De haven van Antwerpen heeft Antwerpen gemaakt tot wat het vandaag is. Het is een zeer belangrijke draaischijf in wereld op vlak van transport van goederen. Het is daarom dat Antwerpen de 2de grootste haven van Europa en de 4de grootste van de wereld.

In de haven is er ook nog een bibliotheek in het Havenhuis.
Het Havenhuis is elke werkdag geopend van 9u. tot 16u.
Telnr.: +32 3 205 20 11

Categorie: 
Vrije tijd
Soort vrije tijd: 
Toerisme
Straatnaam & Huisnummer: 
Entrepotkaai 1
2000 Antwerpen
wijk: 
Het eilandje
3
Rating: 3 op 5 (3 stemmen)
Adres

Entrepotkaai 1
2000 AntwerpenFlandria

Rating: 2.9 op 5 (10 stemmen)

De Flandria is het perfecte middel om de Schelde en de haven van Antwerpen te verkennen.

De Flandria heeft een zeer goede reputatie opgebouwd door de jaren heen en bij het bezoeken van Antwerpen mag de Flandria dus zeker niet ontbreken.

De Flandria heeft 4 activiteiten om aan te bieden:
Scheldetochten
Havenrondvaarten
Themavaarten
Dagcruises

Categorie: 
Vrije tijd
Soort vrije tijd: 
Toerisme
Type Toerisme: 
Boottochten
Flandria
Straatnaam & Huisnummer: 
Steenplein 1
2000 Antwerpen
2.9
Rating: 2.9 op 5 (10 stemmen)
wijk: 
Historisch centrum
Adres

Steenplein 1
2000 Antwerpen

Contact

WebsiteAntwerps middenveld peilt naar het Scheldegevoel.

De vandaag (15/2) geplande bespreking rond de plannen voor de heraanleg van de Scheldekaaien door het Antwerpse schepencollege werd uitgesteld wegens ziekte van één van de schepenen. Dit belet niet dat Antwerpen aan’t woord samen met de christelijke arbeidersbeweging (ACW-Antwerpen) en de Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO Antwerpen Stad) vandaag een bevraging lanceert om het Scheldegevoel van Antwerpenaars te meten. Wie zijn gevoelens voor de Schelde wil kenbaar maken kan dat tot 30 maart op http://bevraging.scheldegevoel.be.


Valentijn in Antwerpen

Valentijn staat weer voor de deur. Op 14 februari 2008 is het feest voor alle verliefde koppeltjes. De stad Antwerpen laat dit romantische feest niet onopgemerkt doorgaan en organiseert verschillende events voor de cupido's onder ons. Op verschillende locaties in Antwerpen zal er aandacht besteed worden aan de verliefde koppels.

Ga zeker een kijkje nemen bij de volgende locaties:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook