De Nieuwe Natie  
Datum: 
28 oktober, 2017 - 09:53 - 31 maart, 2018 - 09:53
Dit najaar landt het tijdelijke shoppingproject ‘de Nieuwe Natie’ in Shopping Stadsfeestzaal op de Meir. Van zaterdag 28 oktober 2017 tot en met zaterdag 31 maart 2018 krijgen 20 ondernemers die in Antwerpen een zaak willen opstarten, de kans om hun winkelconcept of producten uit te testen. Tijdens het project wisselen ze elkaar af, zodat shoppers een gevarieerd aanbod blijven ontdekken. De stad roept zowel (startende) ondernemers als mensen met een goed idee voor een handelszaak op om zich kandidaat te stellen, en zorgt voor professionele begeleiding en coaching. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 16 juli kandidaat stellen.
 
Met de Nieuwe Natie krijgen starters en ondernemers die hun winkelconcept of producten willen uittesten de kans om gedurende een periode van enkele weken tot verscheidene maanden een instapklaar handelspand te huren aan voordeeltarief, en dat op een toplocatie in de Antwerpse binnenstad. Voor deze derde editie in Shopping Stadsfeestzaal op de Meir zoekt de stad nadrukkelijk naar zowel (startende) ondernemers als mensen met een goed idee voor een startende handelszaak in Antwerpen. Alle deelnemers krijgen professionele begeleiding en coaching, en de stad zet het project in de kijker bij shoppende Antwerpenaars en bezoekers. Tijdens het project wisselen de ondernemers elkaar af, zodat shoppers een gevarieerd aanbod blijven ontdekken.
 
Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 16 juli kandidaat stellen. Wie een volledig dossier indient, krijgt begeleiding van een coach om zijn of haar dossier te optimaliseren en voor een vakjury te brengen. Uit de kandidaturen selecteert de jury de laureaten op basis van haalbaarheid en meerwaarde voor het Antwerpse winkellandschap. Zij krijgen tijdens de voorbereiding een intensief coachingtraject op maat, dat ook tijdens de uitbating wordt verdergezet. Meer info is te vinden op www.ondernemeninantwerpen.be/denieuwenatie.
 
Koen Kennis, schepen voor middenstand: “Als stad die gezond ondernemerschap promoot en ondersteunt, creëren we met de Nieuwe Natie voor de derde maal op rij een dynamische testlocatie voor creatieve en innovatieve ondernemers. Een unieke kans voor wie de lancering van nieuwe producten of diensten met professionele begeleiding wil uitproberen in een veilige en reële marktomgeving op een toplocatie, om mogelijk erna een volwaardige zaak in Antwerpen te kunnen starten. Ga ervoor, is mijn advies!”
 
De Nieuwe Natie is een initiatief van de stad Antwerpen dat 3 jaar geleden van start ging met steun van de Vlaamse overheid. De 2 vorige edities van het tijdelijke shoppingproject vonden plaats in overdekte winkelgalerij de Nieuwe Gaanderij en in shoppingcenter Grand Bazar Antwerp. Aan deze edities namen in totaal 34 ondernemers deel. Voor de editie in Shopping Stadsfeestzaal mikt de stad op ongeveer 20 effectieve deelnemers.

Plaats: 
Meir
Nog geen stemmen

Geef jouw mening over De Nieuwe Natie

 

Deals

Volg ons op Facebook