Dag van het Park in verschillende districten

  
De laatste zondag van mei vindt in verschillende Antwerpse districten de Dag van het Park plaats. De districten Antwerpen, Borgerhout en Hoboken zetten elk een groene locatie in de kijker op 27 mei. In Antwerpen en Deurne organiseert ook de provincie Antwerpen die dag activiteiten in een park. Afgelopen zondag 20 mei vierde Merksem de Dag van het Park al in het Fort van Merksem.
 
Antwerpen
In Antwerpen zet het district het groene Stuivenbergplein in de kijker. Onder begeleiding van een gids verkennen bezoekers van 11.30 tot 13 uur Antwerpen-Noord (gratis, vooraf inschrijven via groenprojecten.antwerpen@stad.antwerpen.be of 03 338 34 99). Voor de muziekliefhebbers is er van 13 tot 14.30 uur Braziliaanse percussie van Pimenta Verde. Van 12 tot 17 uur is iedereen welkom op een gezellige infomarkt met kraampjes van Natuurpunt Antwerpen Stad, Centrum De Wijk en het district Antwerpen. De jongsten kunnen doorlopend nestkastjes timmeren, tollen knutselen met gerecycleerd materiaal of tekenen met stoepkrijt. En ook de Plutomobiel komt voor een paar uur langs. Twee creatieveling aan boord doen kunstzinnige activiteiten voor kinderen: verhalen vertellen over de stad en haar erfgoed, dansen, zingen, tekenen...

 
Daarnaast organiseert de provincie Antwerpen van 14 tot 18 uur in het Provinciaal Groendomein Hof Van Leysen aan de Markgravelei ook allerlei activiteiten voor de Dag van het Park. Er staan onder andere een kruidenactiviteit aan de Samentuin en een erfgoedwandeling: Hof van Leysen - Hoven van plaisantie, op het programma om respectievelijk 14 en 15 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig. Doorlopend stellen Buurtgroep De Lei en de Samentuin zich voor en is er een artisanale markt met lokale (landbouw)producten in het kader van de Week van de Korte Keten.

Borgerhout
In Borgerhout wordt het Te Boelaarpark in de bloemetjes gezet tijdens de Dag van het Park. Er zijn wandelingen, gegidste rondleidingen, en voor de kinderen zijn er vertelmomenten en reuzenspelen. Een hoogtewerker brengt durvers tot in de toppen van de bomen. Iedereen is welkom op deze gratis dag van 14 tot 18 uur.

 Deurne
In het district Deurne organiseert de provincie Antwerpen een kleurige kruidenwandeling in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof. Tijdens deze wandeling vertellen de domeinwachters op zondag 27 mei waarom er zoveel verschillende variaties planten zijn en hoe insecten ze waarnemen. Ze tonen ook hoe natuurlijke kleurstoffen uit kruiden te halen en wat u ermee kan doen. Deelnemen is gratis maar vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dat kan via www.eventbrite.be > Kleurige kruidenwandeling.  Meer info via tel. 03 360 52 18.
 
Hoboken
In Hoboken wordt park Gravenhof aan de Louisalei na de heraanleg feestelijk geopend tijdens de Dag van het park op zondag 27 mei. Van 13 tot 17 uur staat er heel wat op het programma. Aan picknicktafels kunnen bezoekers samen hun boterhammen opeten en er is een gratis ijsje voor elke bezoeker. Voor de kleinsten is er een kleuterdorp. Op een kinderboerderij kunnen kinderen diertjes zoals een lama, kalfje, konijn, geit, pony of biggetje aaien en deelnemen aan workshops rond dat thema ‘Boerderij’. Bij vzw Natuurpunt kunnen ze een bijenhotel of nestkastje maken en theatergezelschap Kip van Troye legt de gekste kapsels in het haar van kinderen.Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook