Cultuurmarkt 2013  
Datum: 
25 augustus, 2013 - 11:00 - 17:00
Op zondag 25 augustus 2013 geeft de 18de editie van de Cultuurmarkt het startschot van het nieuwe cultuurseizoen. Van aan het station tot aan de Schelde. En dat allemaal gratis. Liefhebbers van theater, literatuur, dans, muziek, circus ... iedereen komt aan zijn trekken tijdens de Cultuurmarkt van Vlaanderen.

Overal in de Antwerpse binnenstad vind je informatie om je culturele agenda te vullen. De hele dag zijn er optredens die een voorsmaakje geven van wat je in de Vlaamse theaters, cultuurhuizen en concertzalen mag verwachten. 

Ruime culturele infomarkt

Op de infomarkt presenteren bijna 200 organisaties uit de Vlaamse kunst- en cultuursector hun nieuwe programma. Muziekorganisaties vind je op de Grote Markt, musea presenteren zich op de Meir en theaterhuizen spelen op de Groenplaats. Het vormingsaanbod beleef je op het Steenplein en het circusaanbod en de cultuurcentra vind je op de Suikerrui. Op de Sint-Andriesplaats slaat camping coStA de tenten op en maak je kennis met het cultuuraanbod in Antwerpen.

Optredens op 20 locaties

Op een 20-tal binnen- en buitenlocaties zijn er gratis optredens. Zo kan je de sfeer opsnuiven van het betere theater in DE Studio, de Zwarte Zaal van het Fakkelteater en HETPALEIS. In Theater aan de Stroom op Linkeroever en de Rode Zaal van het Fakkelteater geven bekende acteurs en cabaretiers je alvast zin om kaartjes te bestellen voor hun nieuwe voorstellingen.

Muziekliefhebbers komen volop aan hun trekken op de Grote Markt. Klassieke ensembles concerteren in het Felixpakhuis en de Sint-Pauluskerk, maar ook op meer verrassende plaatsen ontdek je pareltjes uit de klassieke muziek. Jazzmuzikanten hebben een eigen podium op de Meir en brassbands laten hun koper blinken op de Groenplaats. Voor straffe Nederlandstalige muziek moet je in de KBC-Toren zijn.
Amateurtheater vind je onder meer op de Sint-Nicolaasplaats en in het Huis voor de Amateurkunsten. Het stevige aanbod van de sociaalartistieke sector kan je bekijken bij Tutti Fratelli.

Volg de routes 

Families met kinderen kunnen de Vliegroute volgen. Deze loodst de kleinste Cultuurmarktbezoekers langs de infostands en laat kinderen actief proeven van kunsten en kunstjes. Liefhebbers van klassiek volgen de Klassieke muziekroute langs de infomarkt en de podia van de Cultuurmarkt en op de Red Star-route maak je in première kennis met het nieuwe Red Star Line museum, dat eind september de deuren opent.

Meer info over Cultuurmarkt 2013

  • www.cultuurmarkt.be
  • Info Cultuur: Wisselstraat 12 (hoek Grote Markt), 2000 Antwerpen - T 03 338 95 85
  • Blijf op de hoogte via www.facebook.com/Cultuurmarkt
  • de handige App met het programma van de Cultuurmarkt kan je gratis downloaden in de Play Store
Gratis: 
Ja
Nog geen stemmen

meer over:

Geef jouw mening over Cultuurmarkt 2013

 

Foto's van Cultuurmarkt 2013

Deals

Volg ons op Facebook