Antwerpen gaststad voor Europees project SPEED UP

  
Zeven toonaangevende Europese startup-steden zakken af naar Antwerpen om er te leren hoe ze innovatief ondernemerschap een duwtje in de rug kunnen geven. Onder de vlag van het Interreg Europese project SPEED UP komen onder andere Lissabon, Tallinn en Berlijn in Antwerpen best practices met elkaar uitwisselen. De stad Antwerpen verwelkomt hen bij lokale partners in haar ecosysteem voor digitale innovatie.

 
SPEED UP is een subsidieproject van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het doel van SPEED UP is om lokaal ondernemerschap te stimuleren door deelnemende steden uit acht verschillende landen relevante kennis en ervaringen met elkaar te laten delen. SPEED UP is dus een uitwisselingsplatform waarop steden hun succesvolste projecten rond innovatief ondernemerschap een podium kunnen geven.

 
De partners van SPEED UP komen regelmatig samen in één van de deelnemende steden. Zo leren ze bijvoorbeeld van elkaar hoe ze het best lokale business incubatoren kunnen ondersteunen, of welke initiatieven studenten of aspirant-ondernemers overtuigen om de stap naar ondernemerschap te zetten. “De stad Antwerpen kent met meer dan 29.000 ondernemers en 4300 starters een zeer dynamisch en snelgroeiend ondernemersklimaat. Omdat de stad het belangrijk vindt om ondernemers te blijven ondersteunen en stimuleren, stapten we vorig jaar mee in SPEED UP”, legt schepen voor economie, Caroline Bastiaens uit. “Zo kunnen we ons lokaal beleid verstevigen, waardoor de stad Antwerpen nog beter kan inspelen op de noden en wensen van Antwerpse en internationale ondernemers.”


Naast Lissabon, Tallinn en Berlijn ontvangt de stad Antwerpen ook Sevilla, Firenze, Reims en Warschau. Zij leren van elkaar hoe ondernemerschap het best gestimuleerd kan worden bij specifieke doelgroepen zoals jongeren, migranten en vrouwelijke ondernemers.Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook