AG Antwerp 10 Miles & Marathon 2018  
Datum: 
22 april, 2018 - 09:00 - 18:00
De 33ste editie van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon vindt plaats op zondag 22 april 2018. Er worden weer 40.000 lopers verwacht. De organisatie trekt samen met Sporting A opnieuw de kaart van het goede doel en gaat maximaal voor verbreding.

In het teken van vijf goede doelen

Vorig jaar werd dankzij de t-shirtactie meer dan 70.000 euro opgehaald voor Rode Kruis Vlaanderen, To Walk Again, Kom op tegen Kanker en SOS Kinderdorpen. De organisatie is verheugd om dit jaar met het Belgisch Paralympisch Committee (BPC) een vijfde goede doel aan dit rijtje te kunnen toevoegen. “Ook dit jaar kunnen deelnemers tijdens hun registratie kiezen om 10 euro te doneren aan één van deze goede doelen naar keuze. In ruil gaan ze naar huis met het officiële t-shirt van de 10 Miles. De opbrengst gaat integraal naar de goede doelen”, verduidelijkt Greg Broekmans van organisator Golazo Sports.

10 Miles is er voor iedereen

Broekmans: “De 10 Miles is ondertussen dé afspraak bij uitstek geworden op de nationale loopkalender. Samen met Sporting A en onze nieuwe titelpartner AG Insurance willen we het evenement dan ook maximaal openstellen naar een zo breed mogelijk publiek”.

“De AG Antwerp 10 Miles & Marathon is uitgegroeid tot het grootste loopevenement in Vlaanderen”, beaamt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “Het is dan ook meer dan een wedstrijd, het is een totaalbeleving rond loopsport. Het blijft een unieke kans om door de Kennedy- en de Waaslandtunnel te lopen. Daarbij geven we iedereen de mogelijkheid om mee te doen. Zo kunnen Antwerpenaren met een A-kaart met kansentarief goedkoper deelnemen.” Meer info daarover staat op www.antwerpen.be ;  

Het programma blijft identiek aan dat van de voorbije editie. De eerste wedstrijd van de dag is naar goede gewoonte de AG Antwerp Marathon. Deze wedstrijd krijgt alvast enkele prominente deelnemers aan de start. Zo gaat burgemeester Bart De Wever na zijn succesvolle debuut vorig jaar opnieuw de uitdaging aan. Ook veldrijdkampioen Sven Nys loopt mee. “Met deze marathon ga ik voor het eerst in mijn leven aan een sportevenement meedoen zonder een specifiek resultaat, laat staan een goede tijd na te streven. Daarvoor heb ik me nog niet genoeg voorbereid. Uitlopen is mijn enige doel, waarmee ik ook wil aantonen dat al wie wil sporten en zich een realistisch doel stelt, daar in kan slagen”, aldus Nys.

Praktische info


De vertrektijden zijn als volgt:

  • 09.00 uur: AG Antwerp Marathon
  • 11.00 uur: Kids Run (1,4 km)
  • 12.00 uur: AG Antwerp Short Run (5 km)
  • 14.30 – 18.30 uur: AG Antwerp 10 Miles - start in 3 'waves'
    14.30 uur: wave 1
    15.00 uur: wave 2
    15.30 uur: wave 3
De Marathon start op Linkeroever en komt aan op de Grote Markt. De andere wedstrijden starten én komen aan op Linkeroever.

Er worden in totaal net zoals vorig jaar maximum 40.000 lopers voor de 10 Miles toegelaten, om het loopcomfort te garanderen.

Alle info is te vinden op  www.agantwerp10miles.be en www.fb.com/antwerp10miles. Twitter: @Antwerp10Miles.

Inschrijven

Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag 21 april.
Op locatie inschrijven:
Vanaf donderdag 22 februari tot en met donderdag 19 april bij Runners’ Lab in Zwijndrecht, Gent, Zaventem en Paal.
Van vrijdag 20 april tot en met zondagmiddag 22 april ter plaatse op het evenemententerrein, op de Runners’ Lab Expo.
Plaats: 
Linkeroever
Your rating: Geen Rating: 5 op 5 (2 stemmen)

Geef jouw mening over AG Antwerp 10 Miles & Marathon 2018

 

Foto's van AG Antwerp 10 Miles & Marathon 2018

Deals

Volg ons op Facebook