Sporting A maakt zich klaar voor de 30ste editie van DVV Antwerp 10 Miles & Marathon

  
Op zondag 26 april wordt de dertigste editie van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon gelopen. ’s Lands grootste loopevenement viert dat met nog meer deelnemers en animatie, een eigen app en muziekalbum, en... een passage door de andere koker van de Kennedytunnel.
 
De passage door de Kennedytunnel is voor vele lopers hét hoogtepunt van de DVV Antwerp 10 Miles. Dit jaar zullen de deelnemers niet door de koker richting Gent lopen, maar wel door de koker richting Nederland. Dat geeft de deelnemers niet alleen een extra dimensie, maar zal ook voor minder verkeersoverlast zorgen. Het verkeer komende uit Nederland ondervindt sowieso geen hinder en het verkeer komende uit Gent wordt omgeleid via de Liefkenshoektunnel, die op dat moment tolvrij wordt gemaakt.
 
Golazo en Sporting A zullen van deze dertigste editie nog meer een feesteditie maken. Zo zal er geen enkele stille kilometer zijn. Er is animatie over de volledige eerste mijl, een bewegingspodium om ook de toeschouwers aan het sporten te krijgen, een tribune aan de finish die driemaal groter is dan vorig jaar, en 80’s-, 90’s- en 00’s-podia langs het parcours. Werkelijk overal zullen dj’s, muziekgroepen, doedelzakspelers en cheerleaders de deelnemers aanmoedigen en de toeschouwers vermaken.
 
Nog ter gelegenheid van de dertigste verjaardag wordt begin april een handige app voor lopers en supporters gelanceerd met een interactieve kaart, mobiliteitsinfo en de mogelijkheid om een echte 10 Miles-selfie te nemen. Vandaag wordt samen met Warner Music een eigen digitaal muziekalbum met veertig losse tracks en een mix uitgebracht. Deze 10 Miles Running Mix, een unicum in de loopwereld, is vanaf nu te koop via onder andere de iTunes Store. Bij een verjaardagsfeest horen uiteraard ook cadeaus, en dat is een bidon van AA Drink voor elke deelnemer.
 
Op naar een nieuw deelnemersrecord?
Dat geen enkele loper dit feest wil missen, blijkt uit de voorlopige deelnemersaantallen. Anderhalve maand voor het evenement zijn er al 15 400 inschrijvingen voor de verschillende wedstrijden, terwijl dat er vorig jaar 13 600 waren. Voor de 10 Miles zijn er momenteel 12% meer deelnemers ingeschreven dan in 2014 en voor de Marathon is dat zelfs bijna 25%. In totaal denkt de organisatie uit te komen op bijna 45 000 deelnemers, wat goed zou zijn voor een nieuw record.
 
Opvallend is dat op de 10 Miles bijna één deelnemer op twee een vrouw is (45% vrouwen – 55% mannen) en dat één op de tien deelnemers uit Nederland komt. Ook heel wat bekende Vlamingen zullen weer van de partij zijn in Antwerpen. Onder andere Nathalie Meskens, Tom Waes, Louis Talpe, Francesca Vanhielen, Goedele Wachters en Linde Merckpoel staan al op de startlijst.
 
Bedrijven, scholen & goede doelen
De bedrijfswereld heeft een groot aandeel in de toename van het aantal deelnemers. Naar schatting 17 000 lopers schrijven zich in via hun werkgever. 250 grote en kleine bedrijven uit zowat alle sectoren, profit en non-profit, doen mee met werknemers, klanten en sympathisanten. Ook de scholen zijn talrijk vertegenwoordigd. Vorig jaar schreven nog 2500 leerlingen van het basis- en secundair onderwijs en 800 studenten zich in tegen een sociaal tarief.
 
Steeds meer individuele lopers en bedrijven verbinden zich aan een goed doel. Zo loopt Nathalie Meskens op 26 april ten voordele van Cunina. Ook andere organisaties als Think-Pink, Unicef, Handicap International, Cliniclowns, Beyond the Moon, Welzijnszorg en Dokters van de Wereld krijgen een forum op www.dvvantwerp10miles.be.
 
Nog inschrijven?
Inschrijven voor de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon kan nog tot en met 7 april via www.dvvantwerp10miles.be en tot en met 23 april bij de filialen van Runners Service Lab. Op 24, 25 en 26 april kan u ter plekke inschrijven in de RS Lab Runners Expo op het Frederik Van Eedenplein.
 
Praktisch
·         zondag 26 april

·         start: Linkeroever/Thonetlaan (alle wedstrijden)

·         finish: Grote Markt (marathon), Linkeroever/Charles De Costerlaan (alle overige wedstrijden)

·         Programma

o   9 uur: DVV Antwerp Marathon

o   11 uur: Chiquita Kids Run 1,4 km

o   12 uur: DVV Antwerp Short Run 5 km & recreatieve handbikewedstrijd 5 km

o   13 uur: New Balance Ladies Run 5 km

o   15 uur: DVV Antwerp 10 Miles & 10 Miles voor handbikers (tweede wave om 15.30 uur, derde wave om 16 uur)

·         voor praktische info over het evenemento   Twitter: @Antwerp10Miles

 Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook