Zwembad Wezenberg ontvangt (inter)nationale zwemtop tijdens de Flanders Swimming Cup

  
Op zaterdag 20 en zondag 21 januari kunnen zwemliefhebbers hun hart ophalen tijdens de 16de  editie van de Flanders Swimming Cup in Olympisch zwemcentrum Wezenberg. Naast de beste Belgische zwemmers, zoals o.a. Pieter Timmers, zakken ook heel wat internationale toppers af naar Antwerpen. Toeschouwers zijn meer dan welkom. Antwerpenaars die willen zwemmen, kunnen tijdens het evenement terecht in een van de andere stedelijke zwembaden.
 
De Flanders Swimming Cup is jaarlijks het eerste grote zwemevenement in Antwerpen en traditioneel ook een belangrijke wedstrijd in de voorbereiding van de meeste atleten. Zij kunnen hier hun limiettijden zwemmen voor de Europese Kampioenschappen lange baan in Glasgow deze zomer.
 
Het belooft ook dit jaar weer een topwedstrijd te worden met een deelnemersveld van hoog niveau. Naast de Belgische vaste waarden en nieuw talent, zijn er internationale atleten uit Nederland, Hongarije, Brazilië, Oekraïne, Duitsland, Litouwen,…
 

Nationale zwemtop op de afspraak

Bij de heren is het uitkijken naar de atleten die deelnamen aan de Olympische Spelen en vorige wereldkampioenschappen deze zomer. Zilveren medaillewinnaar Pieter Timmers zal op zondag deelnemen aan de 100m vrije slag. Daarnaast tekenen ook Jasper Aerents, Emmanuel Vanluchene en individueel Olympisch finalist Louis Croenen present. Andere Vlaamse elite atleten zijn o.a. Lorenz Weiremans en Basten Caerts. Daarnaast maken ook aanstormende talenten Timon Swillen, Noah Martens, Alexandre Marcourt hun opwachting.
 
Bij de dames is Kimberly Buys diegene om in het oog te houden. Ook hier staat er opkomend talent klaar om het beste van zichzelf te geven. Hier is het vooral uitkijken naar Lotte Goris, Anke Geeroms, Jade Smits en Camille Bouden.
 

Kom supporteren

Zoals steeds worden er op de Swimming Cup ook een aantal internationale atleten verwelkomd. Opvallende namen zijn o.a. wereldkampioen 200m schoolslag Marco Koch en de Nederlandse topzwemster Ranomi Kromowidjojo. Het loont dus zeker de moeite om dit weekend naar zwemcentrum Wezenberg te komen en tal van topzwemmers live aan het werk te zien. Toeschouwers zijn dan meer dan welkom. Meer info over de tickets is te vinden op www.zwemfed.be/flanders.
 

Zwemmen in de andere stedelijke zwembaden

Antwerpenaars die willen zwemmen kunnen dit weekend dus niet terecht in zwemcentrum Wezenberg, maar kunnen zeker een frisse duik gaan nemen in een van de andere stedelijke zwembaden. Het overzicht van alle stedelijke zwembaden is te vinden op www.antwerpen.be/zwembaden.  
 

Praktisch

  • Flanders Swimming Cup
  • zaterdag 21 en zondag 22 januari
  • Olympisch zwemcentrum Wezenberg, Desguinlei 17-19, 2018 Antwerpen
  • tickets:
reeksen & finales
1 dag: 15 euro
+60-jarigen: 10 euro
-14-jarigen: gratis

finales
1 dag: 7,5 euro
+60-jarigen: 5 euro
-14-jarigen: gratis
meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook