Eindejaarsvuurwerk 2013-2014  
Datum: 
31 december, 2013 - 23:59 - 1 januari, 2014 - 00:20

Het eindejaarsvuurwerk is al jaren een traditie in Antwerpen. Ook op 31 december 2013 kan je genieten van een spectaculair vuurwerk aan de kaaien.

Het vuurwerk zal 20 minuten duren en zal op het ritme van bijpassende muziek afgeschoten worden.

Het beste zicht op het vuurwerk heb je op de busparking ter hoogte van het Zuiderterras.

Het belooft een verrassende en feestelijke show te worden van vuurwerkmaker Vangelabbeek.  De Antwerpenaars kozen zelf de bijpassende muziek. Na de laatste knaller gaat het feest gewoon verder in de binnenstad.

Om vlot aan de Scheldekaaien te geraken, raadt de stad iedereen aan de informatieschermen en pijlen tussen de Groenplaats en de busparking te volgen. Voor personen met een handicap zijn ter hoogte van het Zuiderterras plaatsen voorzien.

Meer info vinden geïnteresseerden op www.dna.be/winter

Veiligheid

Vuurwerk geeft een feestelijk tintje aan het nieuwe jaar en daarom zullen sommige toeschouwers misschien zelf willen meedoen. Lampionnen oplaten, vuurwerk afsteken, voetzoekers doen knallen of vuur maken is echter steeds verboden in de openbare ruimte of wanneer de mogelijkheid bestaat dat het terecht komt in de openbare ruimte. Tot 31 januari is het bijkomend ook verboden om openlijk(1) vuurwerk in bezit te hebben en aanstalten te maken om het te gebruiken. Wanneer de politie toch mensen met vuurwerk ziet, zal het in beslag genomen worden. De stad neemt deze maatregel om de veiligheid te vergroten. De politie zal controleren en beboet iedereen die eigen vuurwerk meebrengt.

Verkeersmaatregelen

Om het evenement vlot te laten verlopen moeten de Scheldekaaien (achter de waterkeringsmuur) vanaf de overdekte parking aan hangar 18 tot de Fortuinstraat volledig parkeervrij zijn op dinsdag 31 december 2013 tot woensdag 1 januari 2014. Er zal ook een parkeerverbod gelden op de busparking, gelegen aan het Zuiderterras vanaf 31 december 2013 tot 1 januari 2014. Alternatieve parking voor bussen is de Cockerillkaai.

De Scheldekaaien zullen vanaf 23.30 uur afgesloten worden voor alle verkeer vanaf de Sint-Pietersvliet tot de Scheldestraat tot na het beëindigen van de opkuis van de Scheldekaaien door Stadsbeheer.

Het openbaar vervoer van De Lijn en het doorgaand verkeer op de Scheldekaaien blijven rijden tot 23 uur en worden slechts opgehouden als het voetgangersverkeer op de Scheldekaaien in gevaar wordt gebracht. De chauffeurs van De Lijn worden aangespoord om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen. De Lijn voorziet de hele nacht lang extra feestbussen om iedereen veilig van en naar het vuurwerk te brengen. Meer info hierover op www.delijn.be

Ook voor het scheepvaartverkeer geldt een aangepaste regeling.

Praktisch

  • 31 december 2013 om middernacht
  • Busparking ter hoogte van Zuiderterras
  • Bereikbaarheid via Slimweg
Plaats: 
Busparking ter hoogte van Zuiderterras, Antwerpen
Gratis: 
Ja
Your rating: Geen Rating: 4 op 5 (4 stemmen)

Geef jouw mening over Eindejaarsvuurwerk 2013-2014

 

Foto's van Eindejaarsvuurwerk 2013-2014

Deals

Volg ons op Facebook