Datum: 
4 mei, 2012 - 10:00 - 5 mei, 2012 - 23:59
YOU ARE HERE introduceert street art van de Londense kunstenaar Slinkachu in het Antwerpse straatbeeld.

Een bijzonder project in de publiek ruimte

Op 4 en 5 mei 2012 kan iedereen Slinkachu’s werk in het district Antwerpen ontdekken. Inwoners en bezoekers worden uitgenodigd op zoek te gaan naar deze miniatuurinstallaties in de openbare ruimte.

Voor dit project realiseert Slinkachu vijf nieuwe miniatuurinstallaties/stadsbeelden op evenveel locaties, gespreid over de verschillende wijken met postcode 2018.

Aan de hand van een Facebookpagina en markeringen in het straatbeeld kan het publiek deze originele kunstwerken ontdekken. Ze bieden een nieuw perspectief op de vertrouwde leefomgeving.

Zaterdagavond is iedereen welkom op het feestelijk evenement in het Kievitsnest (Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen) dat deze tweedaagse afsluit.
Er worden beelden geprojecteerd van de tweedaagse, er is een pop up-bookshop en een swingend feestje, samen met de buurtbewoners van het Kievitsnest.

Slinkachu, een kunstenaar met internationale faam

Slinkachu (Devon - UK, 1979) behoort met onder meer graffiti-kunstenaar Banksy tot de internationaal bekende street art-beweging. Dit is zijn eerste project in de Benelux.

Sinds 2006 werkt hij aan 'Little People'; menselijke taferelen op miniatuurformaat die zich assimileren met hun stedelijke omgeving. Een rioolkolk wordt getransformeerd tot een waterglijbaan. Een weggeworpen colablikje biedt een onderkomen aan een gebedshuis. Zijn foto’s tonen uitvergrotingen die iconische dimensies aannemen. Zo creëert hij levensechte beelden die met humor vertellen over de anonimiteit van de grootstad. Kleine stadsverhalen over grote thema’s die de verbeelding prikkelen.

“Een kunstenaar als Slinkachu wil zich de stad toe eigenen, niets voor lief nemen maar de blik verruimen, het leven in de stad opwaarderen met liefst minimale middelen.”

Slinkachu praktisch

YOU ARE HERE is een initiatief van het district Antwerpen in samenwerking met het Middelheimmuseum. Het maakt deel uit van het cultuurtraject 2018 dat specifiek is opgezet door en voor de inwoners van dit stadsdeel. Heel wat scholen, verenigingen en buurtbewoners werken actief mee aan de realisatie van dit bijzonder kunstproject in hun buurt.

Voor families en kinderen is er een leuk doe-het-zelf aanbod met creatieve opdrachten, verkrijgbaar op de locaties of vooraf via cultuur2018@stad.antwerpen.be .

Vrijdag 4 en zaterdag 5 mei 2012 

  • doorlopend van 10 tot 21 uur
  • op verschillende locaties in 2018 Antwerpen.  

Zaterdag 5 mei  

  • van 19 tot 24 uur
  • slotevenement in het Kievitsnest, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen.
Kijk op Facebook voor meer informatie en de updates over de locaties:

http://www.facebook.com/Slinkachu.2018Antwerpen  
Gratis: 
Ja
Your rating: Geen Rating: 5 op 5 (1 stem)

meer over:

Geef jouw mening over Slinkachu in 2018 Antwerpen

Tom
afbeelding van Tom
Op volgende plekken in het district kunnen nieuwsgierigen de werken van Slinkachu ontdekken: Kievitplein (achterzijde Centraal Station) Stadspark (hoek Rubenslei - Van Eycklei) Draakplaats (Zurenborg) Harmoniepark Amerikalei (hoek Montignystraat)

Foto's van Slinkachu in 2018 Antwerpen

Volg ons op Facebook