'Muziek in de wijk' is een gratis buurtfestival dat iedere zomer internationale artiesten naar de pleinen van Antwerpen brengt. Het doel?...
De proevertjes op Antwerpen Proeft 2012
6 augustus, 2012 - 16:57 - Bram
Van 16 tot 19 augustus 2012 is het opnieuw 'Antwerpen Proeft'. Dit gratis culinair festival is doorheen de jaren uitgegroeid tot het drukst bezochte culinair festival van België.
Zoals elk jaar zullen bezoekers kunnen genieten van een selectie proevertjes van topkwaliteit. Deze proevertjes kunnen betaald worden met restobonnen die op het plein gekocht kunnen worden.
Wie maakt welke proevertjes op Antwerpen Proeft?
- Kaasaffineurs Michel Van Tricht & Zoon | 'Beer and cheese pairing' | Stand 1
Trio van Liefmans Cuvée-Brut met Bio Bleu, Triple d'Anvers met Comté Marcel Petite du Fort de St. Antoine en Duvel met Crémeux du Mont-St-Michel: 6 b.
- 't Zilte, Viki Geunes | Gastronomie | Stand 2
Tonijn, erwt, Thaise basilicum, sjalot, noedels: 6 b.
- De Schone van Boskoop, Wouter Keersmaekers | Gastronomie | Stand 2
Spicy tartaar van rund, langoustine, ansjovis, pickles: 6 b.
- Centpourcent, Axel Colonna-Cesari | Gastronomie, mediterraan-oosters | Stand 2
Back from Asia, dessert met hang-up, parfait en crème van limoen, crémeux van passievruchten en siroop van kalamansi: 6 b.
- De Godevaart, Dave De Belder | Gastronomie | Stand 2
Pekelharingfilet, bloemkool, bieslook, zuurdesem: 6 b.
- Het Gebaar, Roger van Damme | Gastronomie, patissier | Stand 3
Pannenkoek van Roger van Damme: 4 b.
- Mijn Keuken, Pieter Bosters | Gastronomie | Stand 4
Oester à la Pieter Bosters, met schuim van fenegriek of met vinaigrette: 3 b. | Parfait van Oosterscheldepaling met gelei van bloedsinaasappel, groenten à la grecque en champagnedressing: 5 b. | Tartaar van ossenhaas, Soubise van Cévennes-ui, schuim van aardappel en parfait van gevogeltelever: 6 b.
- El Puerto en Las Tapas | Spaans | Stand 6
Patatas bravas: 5 b. | Dagbereide paella: 6 b. | Knapperige scampi met look en fijne kruiden: 6 b. | Pinchos (Spaanse hartigheden op stokje): 7 b. | Calamares a la Romana (fruitig gefrituurde pijlinktvisringen): 7 b. | Plato variado (van al dit Spaanse lekkers een hapje): 8 b. | Schotel met serranoham: 8 b.
- Lucy Chang, Charoj Gauchan | Zuidoost-Aziatisch | Stand 7
Dim sum assortment (4 pieces): 5 b. | Chicken satay (3 pieces): 5 b. | Spring rolls (3 pieces): 5 b. | Tod man pla (3 pieces): 5 b. | Thai beef salad: 6 b. | Massaman chicken curry, jasmine rice: 7 b. | Tom kha gai, jasmine rice: 7 b. | Wok fried chicken with ginger, jasmine rice: 8 b. | Wok fried Japanese noodles with beef or chicken or veggie: 8 b. | Wok fried rice with chicken or veggie: 8 b. | Duo of white and dark chocolate mousse: 4 b. | Passion fruit mousse with mango topping: 4 b. | Vanilla or chocolate ice cream: 4 b.
- Universiteitsclub, Aaron De Ceuster | Belgisch-Frans, mediterraan-oosters | Stand 8
Gemarineerde makreel, handgerolde couscous, limoen, Griekse yoghurt: 5 b. | Salade van tomaatvariëteiten, gezouten amandel en handgepelde garnalen: 7 b. | Dry-aged dunne lende, broccolicrème met jonge gember en limoen, noedels: 9 b.
- Vina Clara; Jef Rietjens, Fred Melo Gutierrez | Gastrobrasserie, Belgisch-Frans | Stand 9
Taboulé van handgerolde couscous met kruiden en groentjes uit de tuin van Sanguisorba, met of zonder rollade van rund met buffelmozarella: 5 b. | Babypijlinktvis, gevuld met ham, vergezeld van kroketje van risotto, spruitradijs en citrusvinaigrette: 7 b. | Zeebaars, gegaard in cederhout, ratatouille met wilde venkel en chorizo: 9 b.
- 12, Place du Marché; Thomas Coenen | Gastrobrasserie, Belgisch-Frans | Stand 10
Carpaccio van bresaola-rundvlees met zomertruffel, olijfolie en citroen: 6 b. | Tataki van geelvintonijn met meringue en crème van soja, gemarineerde gember en crémeux van wasabi: 6 b. | Gebakken corvinafilet; m'hamsa- couscous, handgerold, met basilicum-olie, granaatappel en munt; tomaatvariëteiten: 8 b.
- Zillertal | Oostenrijks | Stand 11
Kaiserschmarren mit Zwetschgenröster (typisch Oostenrijks dessert met pruim): 4 b.
- Patrasche, Kim Schaerlaken | Belgisch-Frans, 'beer and food pairing' | Stand 12
Gezoden worst, stijl grand café: 3 b. | Huisbereid kaaskroketje met Fleur d'Ardenne-ham: 1 stuk 5 b., 2 stuks 9 b. | Garnaalkroket, stijl grand café: 1 stuk 5 b., 2 stuks 9 b. | Mosselen, natuur: klein 6 b., groot 17 b. | Zeeuwse creuse-oesters, natuur: 4 stuks 6 b., 6 stuks 9 b. | Kinky Mosselen: klein 8 b., groot 18 b. | Tarbotfilet met witlof en Groene Duvel: klein 9 b., groot 18 b.
- Het Waterhuis, Steve Werwerft | Gastronomie, visgerechten en seafood | Stand 13
Zeeuwse creuse-oesters, natuur, met citroen en versgemalen zwarte peper (2 stuks): 3 b. | Degustatie van Zeeuwse creuse-oesters (citroen-espuma met peper, Bloody Mary, zure appel met wakame): 5 b. | Noordzeegarnalen, guacamole, komkommer, gazpacho: 5 b. | Oestertempura (3 stuks) met mayonaise met kaffirlimoen, koreander en chili: 6 b. | Gewokte venusschelpen, op Thaise wijze, vergezeld van brood: 10 b. | Gegrilleerde halve babykreeft, primeurgroenten, kruidenboter à la Steve, brood: 18 b.
- Urvashi, Alam Muradul | Indiaas | Stand 14
Trio van tandoori-kip, samosa en uienpakora, geserveerd met knapperige papadum, kwartet typisch Indiaase sauzen en basmatirijst: 6 b. | Gajar ka halwa (zoete dessertcreatie met wortel en pistache, 2 stuks): 3 b.
- Sushi Palace | Sushi | Stand 15
Combinatie van sushi en sashimi (7 stuks): 4 b. | Maki-mix (10 stuks): 4 b. | Sushi-huisspecialiteiten (6 stuks): 4 b.
- Hamburg | Amerikaans, Belgisch-Frans | Stand 16
- A Modo Mio | Italiaans | Stand 17
Pizzastuk margherita (tomaat, buffelmozzarella, oregano) : 3 b. | Pizzastuk Sicilia (tomaat, buffelmozzarella, Siciliaanse worst, rode ui): 4 b. | Pizzastuk il pastore (tomaat, buffelmozzarella, aubergine, courgette, ricotta, rucola, balsamicocrème): 4 b.
- Kasteel Rivierenhof | Belgisch-Frans | Stand 18
Sorbet van pompelmoes en lychee, tartaar van ananas en basilicum: 6 b. | Vitello tonnato: 7 b. | Rode mul met fettuccine, spinazie, zongedroogde tomaat en rivierkreeftstaartjes: 8 b.
- Fusions of Taste | Cateraar, Jamaicaans (festival) | Stand 19
Jerk-kip met avocadomayonaise en salsa van ananas: 4 b. | Salade met Caribisch gekruide scampi en dressing van kokoscrème: 5 b. | Mango-tiramisu met rum: 4 b.
- De Eetkamer, Yoeri Smits | Belgisch-Frans | Stand 20
Assortiment kroketjes: 3 b. | Handgesneden verse frietjes met huisgemaakte sauzen: 3 b. | Luxe-hamburger met truffelmayonaise: 5 b. | Luikse gehaktballen met handgesneden verse frietjes: 8 b. | Fish and chips met scampi: 8 b.
- Fong Mei, Leung Kwai Lam, met culinair orakel Luc Hoornaert | Kantonees | Stand 21
Wantansoep: 4 b. | Assortiment dim sum (krokantje met rundvlees en gembersaus; ha kau, garnalen in een flinterdun jasje; siu mai, varkens- en garnalengehakt met kruiden: 5 b. | Gestoomde sponge cake: 3 b. | Chinese vanillepudding: 3 b. | Huisgemaakte Chinese citroen-ijsthee: 3 b.
- Radis Noir, Jo Bussels | Gastronomie | Stand 22
Grijze-garnalensalade met appel, groene asperge, boontjes, tomaat en koriander: 5 b. | Charcuterie uit Toscane, gesneden à la minute: 5 b. | Verse frambozen met à la minute gedraaid vanille-ijs: 5 b.
- Invincible, sommelier Kenny Burssens | Gastrobrasserie | Stand 23
Rillettes van verse en gerookte zalm met venkel en pastis: 4 b. | Witte wijn, Flying Solo, Domaine Gayda 2011: 4 b. | Rode wijn, grenache noir, Elicio 2011: 4 b. | Rosé wijn, Domaine de Cascavel 2011: 4 b.
- Ko'uzi, Junko Kawada | Gastrosushi | Stand 24
Junko's creatieve sushi: 2 stuks 4 b., 5 stuks 9 b. | Traditionele sushi (nigri, maki, 5 stuks): 5 b.
- Han, Salih Sogutlu | Turks-Frans | Stand 25
Gevulde paprika van de chef | Gamba's TRT | Lamsbrochette op Turks-Franse wijze: 4 b. klein, 8 b. groot | Malse kipbrochette met Ottomaanse kruiden: 4 b. klein, 8 b. groot | Krokante scampibrochette: 4 b. klein, 8 b. groot | Adana-kebab (huisgekruide kebab, gegaard op Turkse barbecue en geserveerd op pin): 4 b. klein, 8 b. groot | Oesters
- River Kwai | Thais | Stand 26
Thaise satés (3 stuks): 5 b. | Dé rode curry: 7 b. | Kip met verse chili en basilicum: 7 b.
- Mini-Maal, Robert Garnich | Traiteur, ambachtelijke specialiteiten | Stand 27
Zelf te kiezen trio van gastronomische hapjes (gerookte paling en erwtenmousse, tomaat-garnaal, nobashigarnaal met ananascurry, paella met kip en scampi, rundscarpaccio, serranoham en knolselder, varkenslende en komkommer, salade van gerookte zalm en prei): 6 b.
- Little Ethiopia, Abraham Esayase | Ethiopisch | Stand 28
Ethiopisch kommetje: 3 b.| Injera (pannenkoek-brood) met typisch Ethiopische bereiding naar keuze (2 vegetarisch, 2 vlees): 3 b. | Sambusa (hartig pasteitje): 3 b.
- Eten Vol Leven, Tom Leenders | Vegetarisch, internationaal | Stand 29
Gazpacho Vol Leven, tomaatgazpacho met avocado: 5 b. | Cheesecake Vol Leven, zuivelvrije citroencheesecake: 5 b. | Spaghetti Vol Leven, courgettepasta met marinarasaus: 6 b. | Vol Liefde, smoothie met aardbei en verse munt: 4 b. | Vol Regenwoud, shake met paranotenmelk, banaan, cacao: 4 b.
- Rimbaud, Georges Geismar | Gastrobrasserie, Belgisch-Frans | Stand 30
Consommé van shiitake-champignons met tijm en marjolein, in look en peterselie gebakken escargots: 3 b. | Gebakken filet van regenboogforel met gesnipperde komkommer, fruitpeper, citroen, sausje van Griekse yoghurt met acaciahoning en mierikswortel: 4 b. | Huisgepekelde Schotse zalm met emulsie van zeekraal, mayonaise met piment d'Espelette en toastje: 5 b.
- El Sabor Andino, Bart Pottschien | Peruaans | Stand 31
Causa (hartige aardappelbolletjes, gevuld met tonijn): 5 b. | Ceviche (bereiding met vis, gemarineerd in citroen): 7 b. | Carapulcra (stoofpotje met vlees, zongedroogde aardappel, pinda, chilipeper, paprika, knoflook en specerijen): 8 b.
- Flying Chefs, Albert Declerck | Cateraar, internationaal (festival) | Stand 32
Wokbereiding met kip, scampi en noedels, oosterse groenten, kruiden en zachte chilisaus: 6 b. | Slaatje met gefrituurde tongscharrolletjes en verse tartaarsaus: 6 b. | Fettuccine met scampi in druivenroomsaus: 7 b. | Lamscurry met tuinverse groentjes en rijst: 7 b. | Tapasschotel (boquerones en vinagre, albondigas, Pinchos de pollo, aioli, tapenade, brood): 8 b. | Assortiment van desserts: 6 b.
- Mea Cuppa | Cupcakes, cocktails | Stand 33
Cupcake: 3 b. | Muffin: 3 b. | Luxe-brownie: 4 b. | Special cakes: 4 b. | Trifle in potje: 4 b. | Frozen yoghurt ice cream: 4 b. | Frozen yoghurt pop stick: 4 b. | Trio van cake pops: 5 b. | Cakelet: 6 b.
- Australian Fine Wines | Australische wijnen en specialiteiten | Stand 34
Wit: 2, 3 of 4 b. | Rood: 2, 3 of 4 b. | Rosé: 3 b. | Sparkling wines | Premium wines | Estate wines | Beef pie, gourmet beef pie, chunky beef pie, curry beef pie, chunky beef & mushroom pie, chicken pie, chicken & vegetables pie, roasted vegetables pie: 5 b. | Alle pasteitjes geserveerd met chutneys van Australische lemon myrtle, bush tomato en mountain pepper leaf
- Mama Matrea, gastvrouw Sandra Delgadillo | Cocktails, Zuid-Amerikaans | Stand 35
Diverse cocktails (15 soorten): 7 b. | Diverse cocktails (2 soorten): 8 b. | Diverse mocktails (niet-alcoholische cocktails, 5 soorten): 4 b.
- Zuid-Afrika, baie lekker! met VisitSouthernAfrica.be | Zuid-Afrikaans
Boerewors op die braai, gebarbecuede traditionele Zuid-Afrikaanse worst: 4 b. | Krokodilsosatie op die braai, gebarbecued exotisch sateetje: 6 b. | Wors en sosatie, lekkere combinatie: 9 b. | Hierdie kos word saam bedien met slaaitjie en sou
Volg @stadantwerpen
- login om te reageren
- 5147 keer gelezen
Mensen die deze pagina bekeken vonden dit ook interessant: