Rating: 4.8 op 5 (61 stemmen)
 

In de huidige editie van Out in Antwerp wijdden we nog een artikel aan de theaterbuurt omdat ze zo opmerkelijk heropleeft. De mensen van 12, place du Marché hadden dat ook al gemerkt, en ze dragen nu ook hun lekker steentje bij aan de buurt.

Chef Thomas en zijn vriendin Audrey hebben hun sporen al verdiend in Mozaïek, maar verandering van spijs doet eten, en ze hadden zin in iets nieuws. Ze vonden een oude legerwinkel aan de Vogeltjesmarkt en na een stevige renovatie werd dat het stijlvolle 12, place du Marché. Het eigenlijke adres is Nieuwstad 12, maar er is haast geen Antwerpenaar die die straatnaam kent. De vreemdelingen- en vogeltjesmarkt zijn natuurlijk wel overbekend, vandaar de naam.

De markt speelt ook een hoofdrol in de keuken, want net als enkele andere restaurants op het vernieuwde plein, serveren ze hier kraakverse klassiekers met pit. ’s Middags kan je naast de vaste kaart ook kiezen uit een aantal speciale lunchvoorstellen zoals Ceasar Salad of tagliatelle alla putanesca. Tof is dat die gerechten ook ’s avonds na een theatervoorstelling opnieuw te krijgen zijn. De vaste kaart is speels en modern met Belgische steak tartaar of garnaalkrokejtes, aangevuld met inventieve mediterrane gerechten, die scherp geprijsd zijn. Een beperkte, maar zeer evenwichtige wijnkaart maakt het plaatje compleet. Opnieuw een zeer leuke aanwinst op de Vogeltjesmarkt.

Categorie: 
Horeca
Soort Horeca: 
Restaurant
Soort keuken: 
belgisch
frans
Budget: 
€42.00
Openingsdagen: 
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
wijk: 
Adres

Nieuwstad 12
2000 Antwerpen

Contact

Tel: +32(0)3 707 11 29
Website

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoRestaurants in de buurt

Javascript is required to view this map.
Mensen die deze pagina bekeken vonden dit ook interessant:

Schrijf een review over 12,Place du Marché

 
Bezoeker
fantastish eten ,plezante sfeer , goede bediening ! houden zo !
Bezoeker
5
Ik vind dat je tegenwoordig nogal snel heel wat geld betaalt voor maar een middelmatige maaltijd, maar dat is hier dus helemaal niet het geval! Het eten is echt heel fijn en superlekker én je krijgt waar voor je geld! Heel vriendelijke bediening en toffe sfeer. Geloof me...eens je hier geweest bent, kom je zeker terug...
Bezoeker
5
Top!
Peter G.
5
Leuk restaurant met lekker eten en charmante bediening.Het terras is zeker één van de gezelligste van Antwerpen met zicht op het vernieuwde theaterplein.
stephanie
5
Ik ben hier geweest voor mijn verjaardag met 9 personen en alles was gewoon de max!Geen lange wachttijden en er hing een super gezellige ambiance. Ik kom zeker terug.
Laurent
5
top zaak!!!! super eten, charmante bediening.Zeker een aanrader
Bart P.
5
Zijn hier op een zaterdag geweest en was een zeer geslaagde avond eten was super ,bediening was zeer vriendelijk en dat alles in een zeer mooi kader.

Foto's van 12,Place du Marché

Map

Javascript is required to view this map.

Deals

Top 5 restaurants in Antwerpen

5
Kastanjedreef
5
Anneessenstraat 10
5
Guido Gezellestraat 35
5
Lange Slachterijstraat 3-5
5
Franklin Rooseveltplaats 9

Volg ons op Facebook