operaplein

Operaplein klaar voor opening

De werken aan het Operaplein zijn zo goed als afgerond. Volgende week wordt het Operaplein opengesteld voor het grote publiek. De vele bewoners en bezoekers die hier dagelijks passeren, kunnen voortaan genieten van een open autoluw plein met zicht op de monumentale gevel van het operagebouw.

Het ontwerp: een plein voor voetgangers en fietsers met focus op het operagebouw

Het Operaplein is een ontwerp van de intussen overleden Spaanse architect Manuel De Solà-Morales.meer over:

Bovengrondse werken Operaplein gaan laatste fase in

De laatste fase van de bovengrondse aanleg van het Operaplein is ingezet. In de loop van de zomer kan het nieuwe plein al grotendeels in gebruik genomen worden. Ook ondergronds schiet de werf goed op.meer over:

De knip, een week later

Afgelopen maandag is de knip van de Leien ingezet. De impact die de knip heeft op het verkeer in en rond de stad was groot maar niet groter dan verwacht.Archeologisch vooronderzoek nieuw Operaplein

Op woensdag 1 augustus 2012 start het archeologisch vooronderzoek voor de aanleg van het nieuwe Operaplein. Voor het onderzoek worden 9 kleine sleuven en putten gegraven op de Leien ter hoogte van de Opera en de Franklin Rooseveltplaats. Het archeologisch vooronderzoek is kleinschalig waardoor de verkeershinder beperkt blijft. Het vooronderzoek eindigt op vrijdag 31 augustus 2012.
meer over:

Diamantwijk wordt beter bereikbaar

Het college besliste vandaag om de Diamantwijk beter te ontsluiten en bereikbaar te maken. Dit mobiliteitsplan loopt vooruit op de verdere ontwikkeling van de wijk binnen de stationsomgeving.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook