Music for Life 2010 heeft educatief pakket

   Samen met Green, het Rode Kruis en Studio Brussel, werkte de stad Antwerpen een educatief pakket voor scholen uit rond het thema van Music For Life 2010. Aan de hand van verschillende opdrachten en pittige discussies kunnen leerlingen tussen 10 en 14 jaar kennismaken met de leefwereld van weeskinderen die hun ouders verloren hebben aan aids. Klassen die het pakket gebruiken, maken kans om een gastles te winnen van de drie dj's die het Glazen Huis zullen bevolken. Creatieve klassen kunnen ook een scenario indienen voor een radiospot. De beste spot wordt professioneel opgenomen en uitgezonden tijdens Music for Life.Van 18 tot 24 december 2010 staat het Glazen Huis van Studio Brussel voor de eerste keer in Antwerpen.

Op 1 december, is het Wereld Aids Dag en geeft Studio Brussel de aftrap van de vijfde editie van de jaarlijkse radiomarathon Music For Life. Die staat dit jaar volledig in het teken van weeskinderen die hun ouders verloren hebben aan hiv/aids.

De stad Antwerpen doet er alles aan om van deze editie van Music For Life een topeditie te maken. Ze vindt het daarbij heel belangrijk dat jongeren weten waarvoor ze geld inzamelen. Daarom lanceert ze een educatief pakket voor scholen. Dit pakket bevat leuke opdrachten, ideeën voor acties, voer voor discussie, achtergrondinformatie, interessante websites. kortom: alles wat leerkrachten nodig hebben om hun klas de nodige duiding te geven bij het thema van Music For Life.

De leerlingen van 'de Dames' (het Instituut Dames van het Christelijk Onderwijs, ) kwamen deze morgen extra vroeg uit de veren en kregen het pakket om 7.15 uur in primeur overhandigd door schepen voor ontwikkelingssamenwerking Leen Verbist. Ze waren zelfs wakker genoeg voor een spelletje 'waar of niet waar', waarmee ze alles te weten kwamen over hiv/aids.

Om 8.45 uur was SISA (Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten, Cadixstraat 2, 2000 Antwerpen) aan de beurt. Ook deze school laat Music For Life niet aan zich voorbij gaan en organiseert een originele actie. Op 1 december ontvangen leerkrachten, leerlingen, ouders en sympathisanten een document waarop ze aangeven hoeveel sigaretten zij gemiddeld per dag roken. Dat aantal gaan zij niet roken op 23 december. Uiteraard mag er in de school sowieso niet gerookt worden ingevolge de wetgeving rond het rookverbod in openbare instellingen. De school wil met deze actie echter alle rokers aanzetten om sigaretten die ze anders buiten de school zouden roken op 23 december in te ruilen voor een schenking aan Music For Life. Zij laten zich daarvoor ook sponsoren. Voor elke niet-gerookte sigaret schenken zowel de roker als zijn sponsor 0,50 euro aan het goede doel. Op 23 december is er een groot slotfeest op de school, met de bekende dj Merdan Taplak. Om 21 uur stapt het SISA naar het Glazen Huis op de Groenplaats om hun cheque met de opbrengst te overhandigen.

Tegen 10 uur trekt de schepen naar het Tehuis voor Schipperskinderen De Spits (Thonetlaan 106, 2050 Antwerpen). De pers die deze lancering nog graag wil meemaken, is van harte welkom.

Vanaf vandaag kunnen alle geïnteresseerde scholen het educatief pakket rond Music for Life downloaden via www.antwerpen.be/musicforlife . Het is geschikt voor leerlingen van 10 tot 14 jaar (3de graad lager onderwijs en 1ste graad middelbaar onderwijs, alle onderwijstypes). Klassen die het pakket gebruiken, maken kans om een gastles te winnen van de drie dj's die het Glazen Huis zullen bevolken. Creatieve klassen kunnen ook een scenario indienen voor een radiospot. De beste spot wordt professioneel opgenomen en uitgezonden tijdens Music for Life.

Voor de realisatie van dit pakket werkte de stad Antwerpen samen met Green vzw, het Rode Kruis en Studio Brussel. 

Bekijk enkele acties tvv Music for Life 2010
meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook