londenbrug

Londenbrug opnieuw open vanaf 11 november

Zaterdag 11 november 2017 wordt de nieuwe Londenbrug in gebruik genomen voor verkeer. Afgelopen weken voerde de aannemer de nodige aanpassingswerken uit. Volgens de laatste berichtgeving van de aannemer zullen vanaf zaterdag voetgangers, fietsers en autoverkeer opnieuw gebruik kunnen maken van de brug. De tijdelijke voetgangersbrug aan het Willemdok wordt gedemonteerd nadat de Londenbrug in gebruik genomen is.

Nieuwigheden brug

“De werken aan de Londenbrug waren nodig omdat er in de toekomst ook een tram over de brug zal sporen.meer over:

Wegdek Londenbrug vanavond ingevaren

Dinsdagavond 30/5/2017 wordt het wegdek van de nieuwe Londenbrug ingevaren. Het wegdek is het laatste onderdeel van de brug dat nog ter plaatse moest komen. Daarmee zijn alle onderdelen er en kan het aansluiten en afstellen van de brug beginnen.
 
Het wegdek is het sluitstuk van de nieuwe Londenbrug. Eerder deze maand werden de hameistijlen en de priembalken al geïnstalleerd. Het brugdek wordt op een ponton vanuit Gent naar het Eilandje gevaren en weegt meer dan 300 ton. Dinsdagavond rond 21.30 uur komt het de Kattendijksluis binnengevaren.meer over:

Londenbrug gaat dicht vanaf 8 augustus

Wie regelmatig op het Eilandje passeert, heeft de signalisatie vast al gezien: de Londenbrug gaat dicht vanaf 8 augustus 2016. Vanaf dan kan gemotoriseerd verkeer niet meer over de brug rijden, voetgangers en fietsers kunnen er nog wel over. De brug gaat dicht in het kader van de werken aan de Noorderlijn. In september 2017 gaat de nieuwe Londenbrug open.

Ingrijpende werken

Met de Noorderlijn krijgt het Eilandje een tramverbinding met het centrum van de stad. Er komen tramsporen in de middenberm van de Londen- en Amsterdamstraat en dus ook op de Londenbrug.meer over:

Boottocht over stadsvernieuwing op het Eilandje

Volgende week opent het Red Star Line Museum de deuren. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de verdere ontwikkeling van het Eilandje. Tijdens het openingsweekend op zaterdag en zondag 28-29 september kan iedereen de plannen voor deze voormalige karaktervolle havenbuurt ontdekken tijdens een gegidste boottocht op het Kattendijkdok. Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook