Kathedraaltoren kan weer beklommen worden vanaf april 2016

  
Vanaf 2 februari 2016 kan er ingeschreven worden voor de bezoeken aan de kathedraaltoren van april tot september. Elke woensdag vindt er een torenbeklimming plaats, voorafgegaan door een gegidste rondleiding in het museum Vleeshuis | Klank van de Stad. Sinds 2000 zijn de beklimmingen een groot succes. In 2012 en 2013 konden ze niet doorgaan omwille van ingrijpende restauratiewerken. In 2014 werden ze weer opgestart. In 2015 werden er maar liefst 804 tickets verkocht. Wegens grote vraag is er dit jaar een extra startuur bij gekomen.

Net als vorig jaar is het opnieuw mogelijk om onder begeleiding de Antwerpse kathedraaltoren te bezoeken. Liefhebbers zullen dus weer kunnen genieten van het panoramische uitzicht. 

Het bezoek aan de kathedraaltoren wordt voorafgegaan door een gegidste rondleiding in het museum Vleeshuis | Klank van de Stad. In het Vleeshuis maken bezoekers eerst kennis met torenmuziek en zien ze een reconstructie van de laatste ambachtelijke klokkengieterij van Jacques Sergys. Daarbij zien ze fase per fase hoe een klok gemaakt wordt.

Na het bezoek aan het museum volgt de torenbeklimming. Trede na trede ontvouwt zich het verhaal van de klokkentoren, zijn veelzijdige belfortfunctie en de impact ervan op het dagelijkse leven van de Antwerpenaar door de eeuwen heen. Het sluitstuk is uiteraard het adembenemende panorama van uit de toren.

De allereerste beklimming vond plaats naar aanleiding van de Nationale Beiaarddag in mei 2000. Toen werd besloten om de voor velen weinig of niet gekende betekenis van de kathedraaltoren als belfort nader toe te lichten en de mogelijkheid te bieden aan het publiek deze toren te beklimmen. Sindsdien zijn de beklimmingen erg in trek

Praktisch

  • Iedere woensdag van april tot en met september om 9.30, 12.30 en 14 uur. Omwille van de concerten 'Woensdagklanken' zal er geen beklimming worden georganiseerd op de laatste woensdag van de maanden april, mei, juni en september 2016.
  • Een deelname kost 9 euro per persoon. De rondleiding en de beklimming duren 2,5 uur.
  • Vooraf inschrijven is verplicht en kan individueel of per groep vanaf 2 februari, via de website www.museumvleeshuis.be of via de balie van Info Cultuur (telefonisch of ter plaatse - Wisselstraat 12, 2000 Antwerpen – tel.  03 338 95 85). 
  • Groepen van maximaal 15 personen. 
  • Kinderen tussen 8 en 16 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.
  • Bij slecht weer gaat de beklimming niet door omwille van de veiligheid.meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook