DVV Antwerp 10 Miles & Marathon op recordkoers

  
Er zijn al meer dan 26 000 voorinschrijvingen voor de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon op zondag 22 april. Omdat een massa atleten én supporters verwacht worden, is het belangrijk om op tijd te vertrekken. Er wordt aangeraden minstens twee uur voor de start aanwezig te zijn. 
Op zondag 22 april worden zowat 30 000 lopers aan de start verwacht voor een van de wedstrijden van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Dat zijn er 7 000 meer dan vorig jaar en 4 000 meer dan het recordjaar 2010. Daarmee is dit Antwerpse loopevenement het grootste van Vlaanderen. 

Inschrijven

Inschrijven kan nog ter plaatse in de tent in de Charles de Costerlaan, Linkeroever, op:
 • vrijdag 20 april: 15 – 20 uur 
 • zaterdag 21 april: 11 – 17 uur 
 • zondag 22 april: vanaf 7.30 uur
Wie ingeschreven heeft, krijgt onmiddellijk zijn borstnummer mee. Ook lopers die al ingeschreven zijn, kunnen hun borstnummer op vrijdag en zaterdag al afhalen. Het is aangeraden de grote drukte op de dag zelf te vermijden.

Programma 22 april

 • 07.30 uur: start daginschrijvingen op Linkeroever (Charles de Costerlaan) 
 • 09.30 uur: DVV Antwerp Marathon 
 • 13.00 uur: Chiquita Kids Run 1 km (6 tot 12 jaar) 
 • 13.30 uur: DVV Antwerp Short Run 5 km & recreatieve handbikewestrijd 5 km 
 • 14.30 uur: ASICS Ladies Run 5 km 
 • 15.30 uur: DVV Antwerp 10 Miles & 10 Miles voor handbikers
 • Alle wedstrijden starten aan de Thonetlaan. De marathon komt aan op de Grote Markt, de andere wedstrijden in de Charles de Costerlaan.

Animatiezones

Om de lopers extra aan te moedigen tijdens de marathon zijn er animatiezones voorzien in de verschillende districten.
 
 • Antwerpen 
  • Van 9.40 tot 10.30 uur zorgt Sportief Sint Andries voor muzikale animatie aan de Plantinkaai (tussen de Kromme Elleboogstraat en de Sint-Michielsstraat). 
  • Van 9.45 tot 17 uur op de Gentplaats: Café Den Buro verzorgt muzikale animatie met liveoptredens voor de lopers en toeschouwers. 
  • Van 11 tot 15 uur in Park Spoor Noord: aan de shelter zorgt een dj voor de sfeer. 
  • Van 11.15 tot 15.30 uur op de Oudeleeuwenrui: djembécollectief
 • Berchem
  Van 10.30 tot 12 uur zorgt Music Dream Dixie Band voor muzikale animatie aan sportcentrum Het Rooi, Berchemstadionstraat 73. De eerste vijftig supporters krijgen een drankje en een hapje van het district. 
 • Borgerhout
  Van 10.30 tot 15 uur valt er heel wat te beleven op het plein aan de Griffier Schobbenslaan. De dixieland streetband zorgt voor muziek en kinderen kunnen zich uitleven op een springkasteel of met de ballonnenartiest. Reus Dolfijn loopt de marathon mee en zal in Borgerhout aangemoedigd worden door de drie andere Reuzen. Om 14 uur is er dan nog een optreden van de Bonanza’s. De eerste honderd bezoekers krijgen een gratis croissant en koffie aangeboden. 
 • Deurne
  De Luvagiants (cheerleaders Giants) tonen hun beste dansjes onder muzikale begeleiding van 10.30 tot 13.30 uur aan het kruispunt Unitaslaan- Eksterlaar- Sint-Rochusstraat. 
 • Hoboken
  Ter hoogte van sporthal Sorghvliedt, Krijgsbaan 20, zal de streetband GOEBEEZIG vanaf 10 uur de lopers muzikaal ondersteunen. Iedere supporter kan deelnemen aan een ballonwedstrijd en maakt zo kans op een mooie prijs. 
 • Wilrijk
  Van 10 tot 12 uur zorgt de Streetband van de Koninklijke Harmonie Sint-Bavo Wilrijk voor muzikale animatie in de Bosheidelaan aan het Rooibospark. De bewonersgroep Valaar zorgt voor koffie en koffiekoeken terwijl een politieman op stelten voor een vleugje humor zorgt. Kinderen kunnen deelnemen aan een ballonwedstrijd.

Bereikbaarheid

De organisatie verwacht een massa atleten en supporters. Het is dus belangrijk om op tijd te vertrekken. Er wordt aangeraden minstens twee uur voor de start aanwezig te zijn.

Wie zich die dag wil verplaatsen in de stad, neemt bij voorkeur de fiets of het openbaar vervoer. Wie gebruik maakt van de speciale pendelbussen tussen P&R Metropolis en Linkeroever of met de trein komt, geraakt heel makkelijk ter plaatse.

Ook in de fietsers- en voetgangerstunnel zal het druk zijn op zondag. Een goed alternatief is de Flandriaboot die iedereen gratis kan nemen tussen het Steen en het Sint-Annastrand. Fietsen zijn noch in de voetgangerstunnel noch op de Flandriaboot toegelaten. Er worden gratis fietsenstallingen voorzien op linkeroever (Imalsoplein) en rechteroever (Sint-Jansvliet, Steenplein en Zuiderterras) zodat bezoekers en sporters van daar met de boot of via de voetgangerstunnel vlot naar de andere kant kunnen gaan.

Wie met de auto komt, parkeert het best op één van de park & ride-parkings aan de rand van de stad en neemt daar het openbaar vervoer naar het centrum.

Met de Marathon Dagpas genieten gebruikers van het openbaar vervoer op 22 april van onbeperkt vervoer op alle trams en bussen van De Lijn in heel Vlaanderen. Dit vervoerbewijs kost 2,50 euro en geldt uiteraard ook voor de speciale pendelbussen tussen P&R Metropolis en Linkeroever (via de Waaslandtunnel). 

Maatregelen Kennedy- en Waaslandtunnel

Op zondag 22 april zijn volgende tunnels beperkt en tijdelijk afgesloten:
 • Waaslandtunnel: afgesloten van 9 tot 11 uur en van 14 tot 19 uur; 
 • Bolivartunnel: afgesloten tussen 12.15 en 18 uur; 
 • Kennedytunnel: de koker richting Gent wordt tussen 13.30 en 18 uur afgesloten. In de andere koker is verkeer in beide richtingen toegelaten tijdens deze periode. 

Meer informatie

Meer informatie over de lokale afsluitingen en de beperkte sluiting van de Kennedytunnel, de Bolivartunnel en de Waaslandtunnel op zondag 22 april is te krijgen:
bij de stedelijke infolijn op het nummer 03 22 11 333 (zondag 22 april bereikbaar van 8.30 tot 14.30 uur) 
bij de Blauwe Lijn van de politie op het nummer 0800 123 12  (24 uur op 24 bereikbaar)
Wie meer informatie over de regeling van het openbaar vervoer op zondag 22 april wil, kan terecht
op www.delijn.be en op het nummer 070 220 200 (zondag 22 april bereikbaar van 10 tot 18 uur).
Praktische info over het evenement staat op www.dvvantwerpmarathon.be 

Ook de stadwinkel is er bij

De stadswinkel staat met een stand op de Ten Miles zelf en op de inschrijvingsdagen. De volledige sportcollectie is er te koop aan 10% korting. Wie tien punten op zijn A-kaart heeft kan daar nog eens 4 euro korting bovenop krijgen. 
Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook