Populaire shops

4.873015
78
4.565215
28
3.59649
2
3.579545
8
4.066665
1

CoccodrilloRating: 3.4 op 5 (7 stemmen)
 

Sinds de oprichting in 1984 is Coccodrillo steeds op de voorgrond getreden wat betreft hedendaagse ontwerpen op het gebied van mode en schoeisel. Het allerbelangrijkste van de boetiek is de duidelijke link met de mode-industrie, die een stijlvolle en eclectische mix brengt van het klassieke en het grensverleggende, ondersteund door een uitzonderlijk hoge kwaliteit en service.

In de voorbije vijfentwintig jaar verleende Coccodrillo zijn steun aan een aantal van de meest talentvolle ontwerpers in de Belgische modewereld, waaronder Martin Margiela met zijn eerste schoenencollectie midden jaren ’80, nog vooraleer hij het Maison Martin Margiela oprichtte.

Al die tijd heeft de boetiek gastheer gespeeld voor internationale talenten en nichespelers, waaronder wijlen Japans ontwerper Tokio Kumagai, leden van de originele ‘Antwerpse Zes’ Dirk Bikkembergs, Dries Van Noten en Ann Demeulemeester, evenals belangrijke Italiaanse en Britse designers zoals Romeo Gigli en Prada, Church’s en John Lobb. Sinds de heropleving van de Franse modehuizen onder invloed van nieuw leiderschap, is Coccodrillo de vaste waarde voor de comeback van prestigieuze namen als Lanvin, Yves Saint Laurent en Balmain.

De 21ste eeuw heeft een nieuwe lichting van aanstormend talent voortgebracht op het gebied van schoenendesign en Coccodrillo heeft eigenhandig een aantal exclusieve ontwerpen geselecteerd uit de werken van onder andere Giuseppe Zanotti en Nicholas Kirkwood. Als steun aan de Antwerpse modeacademie, reikt Coccodrillo ieder jaar een prijs uit aan een veelbelovend, jong ontwerper voor hun creativiteit en vakmanschap bij het ontwerpen van schoenen.

Categorie: 
Shopping
Soort winkel: 
Schoenen
Openingsuren: 
10u - 18u
Winkelgebied: 
Adres

Schuttershofstraat 8, 2000 Antwerpen

Contact

Tel: +32 3 233 20 93
WebsiteWinkels in de buurt

Javascript is required to view this map.

Schrijf een review over Coccodrillo

 
 

Map

Javascript is required to view this map.

Deals

winkels

5

In Artifex komt u meer te weten over alle aspecten van graffiti.
Je kan hier terecht voor spraycans...

5
Fietsen De Geus is een fietsenwinkel op het Zuid in Antwerpen.
5
Gamma Merksem is een vestiging van de bekende winkelketen Gamma.
Gamma verkoopt...
5

DE SPECIAALZAAK VOOR KOUSEN-PANTY'S-ONDERGOED - NACHTKLEDIJ EN ZAKDOEKEN

Schoenmarkt 20...

3.5

Primark is een Ierse kledingwinkelketen dat voornamelijk budgetkleding verkoopt. Primark heeft...

5

Antwerpen bruist van leuke, nieuwe concepten en daar is ...

Volg ons op Facebook