brandweer

© Matthias Vanherle

© Matthias VanherleLees meer over Arbeider lichtgewond bij kleine brand in Kloosterstraat


meer over:

© Matthias Vanherle

© Matthias VanherleLees meer over Arbeider lichtgewond bij kleine brand in Kloosterstraat


meer over:

Chris Addiers, zonecommandant van Hulpverleningszone Antwerpen 1

Sinds 1 januari 2015 is de brandweerhervorming van kracht. Hierdoor is de brandweer Antwerpen niet langer een stedelijk  brandweerkorps maar een zonale organisatie onder leiding van een zoneraad. Deze raad bestaat uit de burgemeesters van de aangesloten gemeenten (Antwerpen, Zwijndrecht en in de nabije toekomst Wijnegem). De burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, neemt het voorzitterschap waar.
 
De zoneraad van de Hulpverleningszone Antwerpen 1 stelde gisteravond, 5 januari 2015, luitenant-kolonel ir. Chris Addiers aan als zonecommandant.meer over:

Brandweer wint Fireforum Award

De Antwerpse brandweer kreeg een Fireforum Award voor het beroepskorps.

Op 17 november 2011 werden voor de eerste keer de Fireforum Awards uitgereikt om personen of organisaties te bekronen die zich op een of ander vlak in de wereld van de brandbestrijding verdienstelijk hebben gemaakt. Er werden in totaal 37 projecten ingediend. Het beroepskorps van brandweer Antwerpen won een award.meer over:

Nog steeds brand in Kalmthoutse Heide

De brand in de Kalmthoutse Heide is donderdagochtend opnieuw aangewakkerd door een sterke westenwind.

Ondertussen is er al zo'n 500 hectare heide in de brand vernield. Ter vergelijking; de volledige Kalmthoutse Heide is zo'n 4000 hectare groot. Brandweerkorpsen uit België en Nederland zijn sinds gisteren non-stop bezig met het bestrijden van de brand. 

Het provinciaal rampenplan werd afgekondigd en momenteel worden er verschillende helikopters ingezet om te helpen blussen. 
Rookwolk Kalmthoutse Heide

Rookwolk Kalmthoutse Heide Lees meer over Brand in Kalmthoutse Heide Zicht op rookwolk vanop afstand:


Brand in Kalmthoutse Heide

Deze middag is er brand ontstaan in de Kalmthoutse Heide. Enkele schoolkinderen ontdekten de rook bij Putse Moer.

Verschillende brandweerkorpsen werden gealarmeerd. Korpsen uit Wuustwezel, Kapellen, Brasschaat, Kalmthout, Essen en Nederland werken op dit moment samen om het vuur zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Op dit moment (14u30) breidt de brand nog steeds uit en is het vuur nog niet onder controle. De schade wordt nu al geschat op zo'n honderd hectare afgebrande heide.

Rookwolk Kalmthoutse HeideBrandweermannen 10 miles 2010

Brandweermannen 10 miles 2010

25 Antwerpse brandweermannen bereikten allemaal de finish op de 10 miles 2010 editie. Bekijk meer foto's van 10 miles 2010

Update > 10 Miles 2011
meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook