Antwerpen in 2022 gaststad voor The Tall Ships Races

  
In 2022 verwelkomen stad en haven opnieuw The Tall Ships Races. Dat besliste organisator Sail Training International deze week. Het zal dan de zevende keer zijn dat de zeilwedstrijd Antwerpen aandoet. De data en routes zullen later meegedeeld worden.

Na zes jaar mag Antwerpen, in 2022, weer de mooiste en grootste zeilschepen ter wereld verwelkomen. The Tall Ships Races zullen opnieuw honderdduizenden bezoekers van binnen en buiten de stad naar de Scheldekaaien brengen om de schepen te bewonderen. De vorige editie in 2016 lokte meer dan 500.000 bezoekers naar de stad.

Burgemeester Bart De Wever: “Het is een grote eer om The Tall Ships Races opnieuw te mogen ontvangen in onze stad. Dit is een topevenement op alle fronten: spectaculair, met een grote internationale uitstraling, en vooral: met heel veel fiere Antwerpenaars op en langs de Schelde.”

Annick De Ridder, schepen voor haven: “De komst van The Tall Ships Races illustreert de atypische link tussen de traditionele scheepvaart en een innovatieve wereldhaven. Jong en oud ontdekken daarbij dat het net die traditie en nautische kennis zijn, die de haven van de toekomst voortdurend vormgeven. Port of Antwerp zet daarom alle zeilen bij voor dit evenement van wereldformaat. ”

De keuze voor Antwerpen wordt bepaald door verschillende factoren. De succesvolle eerdere edities, de vele kilometers kaaien, de ervaring van de eventteams bij stad en haven… hebben zeker een rol gespeeld.

Koen Kennis, schepen voor toerisme: “In 2016 hebben we de Tall Ships uitgezwaaid met een ‘Tot ziens!’. Ik weet zeker dat honderdduizenden mensen nu al uitkijken naar hun terugkomst naar Antwerpen.”

Tijdens The Tall Ships Races zeilen 3500 trainees, tussen 15 en 25 jaar, van over heel de wereld mee op de verschillende schepen. Iedereen kan zich opgeven. Sommige trainees hebben al zeilervaring. Anderen hebben nog nooit een voet aan boord gezet of hebben geen eerdere link met zeilen of schepen. Vele nieuwe trainees blijven, na deze eenmalige unieke belevenis, gepassioneerd door het zeilen. Naast de ervaringen aan boord krijgen de trainees in elke stad waar ze aanmeren een uitgebreid en gevarieerd programma voorgeschoteld. Zo kunnen ze zich als team uitleven tijdens de sportcompetities, de culturele hotspots van de gaststad ontdekken, genieten van de plaatselijke cultuur en gebruiken of samen nieuwe dingen ontdekken.  

Meer info volgt later. Nieuwsgierigen kunnen alvast een kijkje nemen op www.sailtraininginternational.org.
Antwerpen The Tall Ships RacesGeef jouw mening

 

Foto's van Antwerpen in 2022 gaststad voor The Tall Ships Races

Deals

Volg ons op Facebook