Hautekiet in Antwerpen: gratis optreden van Bart Peeters en live-radio met een blik op de toekomst

  
Na een radiocarrière van bijna 40 jaar gaat Jan Hautekiet met pensioen. Hij trapt het af. Figuurlijk, want het Radio 1-programma 'Hautekiet' zet van 4 tot 8 juni zijn laatste rechte lijn in. Maar ook letterlijk, want met de fiets trapt hij heel Vlaanderen af, van stad naar stad. Op dinsdag 5 juni komt hij aan in Antwerpen en kan iedereen genieten van een gratis concert van Bart Peeters solo & Wally op de Grote Markt. De dag erna maakt hij live-radio vanuit de creatieve ondernemerssite PAKT. Daarbij staan innovatieve toekomstgerichte oplossingen centraal, en komt Antwerpen als Smart City uitgebreid aan bod.

 
Gratis optreden Bart Peeters
Het Hautekiet-peloton, bestaande uit de radiomaker zelf en enthousiastelingen, passeert met de fiets langs vijf Vlaamse steden - Hasselt, Leuven, Antwerpen, Gent, Kortrijk en Brussel. Dinsdag 5 juni houden ze halt in Antwerpen. Daar worden de fietsers samen met alle Antwerpenaars getrakteerd op een concert van Bart Peeters solo & Wally op de Grote Markt.

 
Live-uitzending over Smart City
In de verschillende steden geven Hautekiet en zijn opvolger Karolien Debecker mensen die met innovatieve projecten bezig zijn het woord (of de microfoon). Zo bezoeken ze op woensdag 6 juni de ondernemerssite PAKT. Deze nieuwe hippe hotspot in Antwerpen biedt het perfecte decor voor een uitzending over innovatieve toekomstgerichte oplossingen. Dat Antwerpen de ambitie heeft om uit te groeien tot een topspeler onder smart cities, komt uitgebreid aan bod. Stem af op Radio 1 of surf naar de website van Radio 1 om de live-uitzending te volgen.

 
Smart City
De stedelijke bevolking zal de volgende jaren toenemen. Antwerpen staat daarom voor een groot aantal uitdagingen. Om de leefbaarheid en duurzaamheid van de stad te verbeteren, zet Antwerpen zich steeds sterker op de kaart als slimme stad door de digitalisering van de huidige dienstverlening en het gebruik van innovatieve en slimme technologieën. Die technologische ontwikkelingen gebeuren volop: steeds meer zaken staan met het internet en elkaar in verbinding (Internet of Things) en communiceren met elkaar (zelfs zonder menselijke tussenkomst). Dit opent een waaier aan mogelijkheden om efficiënt stedelijke problemen aan te pakken. Denk aan slimme sorteerstraatjes, slimme parkeerbegeleiding of het e-loket.

 
Het leven in een slimme stad wordt veiliger, aangenamer, makkelijker en vlotter voor iedereen die er woont, werkt, studeert en op bezoek is. Antwerpen wil bewoners aanzetten om mee te werken aan een echte smart city. De stad wil iedereen ook tonen hoe nieuwe technologieën in een slimme stad een meerwaarde zijn voor de samenleving en de economie. Meer info staat op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. 

 
Praktische info

·         Bart Peeters solo & Wally

o   dinsdag 5 juni, van 17 tot 18.30 uur

o   Grote Markt

o   gratis
 

·         Live-uitzending

o   woensdag 6 juni, van 8.30 tot 10 uur

o   te beluisteren op Radio 1 of de website van de radiozender
Hautekiet trapt het afGeef jouw mening

 

Foto's van Hautekiet in Antwerpen: gratis optreden van Bart Peeters en live-radio met een blik op de toekomst

Deals

Volg ons op Facebook