Rating: 4.4 op 5 (24 stemmen)
 
Het sportpaleis is een plaats waar je terecht kan voor tal van evenementen: van concerten en sportbijeenkomsten, tot beurzen en feesten. Het gebouw is gelegen in Merksem, op de grens met Deurne. Vroeger werd het gebouw gebruikt voor sportwedstrijden, en voornamelijk voor het baanwielrennen.
Enkele bekende optredens en evenementen die plaatsvinden in hets portpaleis zijn Clouseau, Night of the proms, Reverze en Nekkanacht. 

Geschiedenis

Het sportpaleis was oorspronkelijk gemaakt om te dienen als wielerspiste. De bouw van het sportpaleis heeft maar liefst 21 maanden lang geduurd. Op 11 september 1933 was het gebouw klaar om gebruikt te worden. 
Maar op 29 september 1956 vond er een vreselijk ongeluk plaats tijdens een wielerwedstrijd. Wereldkampioen Stan Ockers was zwaar ten val gekomen op de piste, met zijn overlijden als vreselijk gevolg. 

Mobiliteit:

Te voet of met de fiets 

Er bevindt zich een fietsenstalling aan het sportpaleis, met de mogelijkheid om tot 300 fietsen te plaatsen. Als je zelf geen fiets ter beschikking hebt, kan je ook gebruik maken van de fietsen die door de stad Antwerpen ter beschikking voor u gesteld worden. 

Taxi 

Wanneer je met de taxi naar het sportpaleis komt, kan je voor het evenement zonder probleem uitstappen voor het gebouw, maar als je ook met de taxi terug naar huis wilt moet je hiervoor naar de taxihaven gaan. Deze bevindt zich in de Van der Delfstraat, dit is de straat tegenover de ingang van het sportpaleis. 

Busdienst

Reizen lauwers heeft een busdienst voor een aantal evenementen in het sportpaleis. Hierbij is er de mogelijkheid om gebracht te  worden naar het sportpaleis en bij afloop weer terug naar huis gebracht te worden. Om te kunnen genieten van deze busdienst moet je enkel op voorhand je plaats op de bus reserveren. Meer info over deze busdienst en mogelijkheid tot reservatie vind je hier


Openbaar vervoer

Met je combiticket heb je recht op de toegang voor een bepaald evenement in het sportpaleis en mag je met dit ticket gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer van De Lijn.

De kans is groot dat er na afloop van een evenement bepaalde treinen, bussen, … niet meer rijden. Kijk dus op voorhand na of het mogelijk is om je terugreis voort te zetten via het openbaar vervoer. Om je reis met de tram beter te kunnen plannen vindt je hier directe tramlijnen naar het sportpaleis  en een kaart van het antwerpse tramnet.

Auto 

Wanneer je met de auto naar het sportpaleis komt, kan je best parkeren op een park + ride parkeerplaats en vervolgens een tram of bus nemen naar het sportpaleis. Dankzij je ticket is de weg met de tram of bus volledig gratis, want je ticket is je vervoersbewijs. Wens je meer info over de Par + ride parkeerplaatsen? Klik dan hier.

Eventtarief bij interparking

Wanneer je je parkeert op de parking Roosevelt, De Keyser, Hopland of Horta, betaal je slechts 4 euro om 6 uur te parkeren, wanneer je je parkeerticket valideert aan de zuil bij de othaalbalie. Vanaf deze parkeerplaats kan je met je combiticket gebruik maken van de tram of bus om het sportpaleis te bereiken. Meer info over de interparkings vind je hier

Hotel Radisson Blu Astrid

Dit hotel gelegen aan het Koningin Astridplein hanteerd speciale tarieven voor mensen die naar een evenement gaan in het sportpaleis. Dankzij je combiticket is de reis met de tram vanaf het Koningin Astridplein ook volledig gratis. 
Prijzen voor een kamer zijn er vanaf 109 euro per nacht, met een ontbijtbuffet inbegrepen.

Meer info over het hotel & mogelijkheid tot reservatie vindt u hier.
Categorie: 
Uitgaan
Soort uitgaan: 
Concertzalen/Music Halls
wijk: 
Adres

Schijnpoortweg 119
2170 Merksem

Contact

WebsiteUitgaansplaatsen in de buurt

Javascript is required to view this map.

Schrijf een review over Sportpaleis Antwerpen

 
Jeroen
Welk hotel is gemakkelijk met de bus bereikbaar & betaalbaar
Bezoeker
hallo, waar parkeren we met gemak als we naar het sportpaleis willen?
vanderstappen sabrina
Heyy,ik ben Sabrina Vanderstappen, en ik zou graag op de hoogte blyven van de concerten van Lionel Richie, Alvast bedankt,Vele groeten Sabrina.

Foto's van Sportpaleis Antwerpen

Map

Javascript is required to view this map.

Deals

Volg ons op Facebook